Mladíka krátce po vyjetí ze zastávky zachytil osobní vlak na trase z Frýdku-Místku do Ostravy. Fanoušek seděl v kolejišti.

„Podle dostupných informací spatřil strojvedoucí vlaku, který vyjížděl ze stanice, osobu v kolejišti. Již nedokázal střetu zabránit," uvedla mluvčí krajské policie Soňa Štětínská. Dechová zkouška u strojvedoucího vyloučila alkohol. Zda měl v sobě alkohol fanoušek, ukáží až laboratorní testy.

„Policisté začali ihned po oznámení prověřovat všechny skutečnosti. Zadokumentovali na místě vše potřebné," dodala mluvčí s tím, že nic zatím nenasvědčuje cizímu zavinění, „I tuto skutečnost je však potřeba řádně prověřit," řekla Štětínská.

Policisté již znají totožnost mrtvého, bližší podrobnosti ale neuvedli. „Mělo by se jednat o mladistvého cizího státního příslušníka.

Policisté jsou v kontaktu s příbuznými zemřelého. Byl přivolán také policejní krizový intervent. S ohledem na charakter události, činnost krizového interventa a policistů obecně, nelze nyní poskytnout bližší informace," vysvětlila Štětínská.

Případem se zabývá i Drážní inspekce. „Osoba seděla v kolejišti a nacházela se v místech veřejnosti nepřístupném," uvedl náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera s tím, že strojvůdce sice začal okamžitě brzdit, srážce již ale nedokázal zabránit.

Kvůli tragické události byl provoz na železniční trati zhruba na dvě hodiny omezen. Obnovit se jej podařilo krátce po sedmé hodině ranní.