Pětadvacetiletý muž z Velkých Heraltic tady řídil osobní automobil Opel nejspíše ve směru od centra města. U silničních ostrůvků nedaleko obchodního centra Silesia mu však do cesty vstoupila jednašedesátiletá žena z Háje ve Slezsku.

„Došlo ke střetu, při kterém chodkyně utrpěla devastující zranění hlavy," uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský.

„Pětadvacetiletý muž, který cestoval v automobilu, utrpěl středně těžké poranění hlavy, byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po ošetření jej posádky přepravily na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě," řekl k události mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

V součastnosti se okolnosti nehody šetří. Mimo jiné se zjišťuje, zda žena přecházela vozovku po přechodu pro chodce, či si cestu zkracovala bokem. Nehoda značně zkomplikovala provoz v Těšínské ulici a doprava zde musela být řízena kyvadlově.

Aktuální informace hovoří o tom, že dechová zkouška na alkohol dopadla u mladého řidiče negativně, což se ale nedá říct o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek v jeho těle. Zkouška u něj vyzněla pozitivně na Amphetamin a Cannabis. Muž nyní čelí podezření nespáchání usmrcení z nedbalosti.