Nehoda se stala v úterý dopoledne, a to i přesto, že s ní bylo manipulováno podle manuálu od výrobce a za přítomnosti expertů, kteří chtěli ověřit, zda je požární speciál bezpečný. Už dříve se totiž ve Frýdku-Místku stejná plošina převrátila. Stejná nehoda se však stala i v Havířově a navíc při ní byl zraněn strojník, když spadl z bortícího se stroje.

Deník o nehodě informoval v článku: Hasičům se převrátila zbrusu nová vysokozdvižná plošina, jeden hasič se zranil

Okamžitě po nehodě se do dvorku havířovské požární stanice začali sjíždět další experti a také policisté, kteří událost vyšetřují. Právě policisté by společně se znalci měli vyhodnotit, kdo může za to, že plošiny v hodnotě bezmála 17 milionů korun za kus, jsou vysoce nebezpečné a pro práci hasičů naprosto nepoužitelné. Viník se bude zpovídat nejen za způsobenou škodu, ale i za pracovní úraz hasiče, který byl po ošetření hospitalizován.

Dá se předpokládat, že Moravskoslezský kraj bude rizikové plošiny dodavateli vracet. Je zřejmé, že ani po případné opravě k nim totiž hasiči nebudou mít důvěru, zvláště pak, když s nimi zasahují často ve ztížených podmínkách. Všech šest vysokozdvižných plošin kombinovaných se žebříkem, které byly dodány letos v lednu a dosud kvůli problémům nebyly použity, přišlo na 100 milionů.

Část zbrocené plošiny rozebrali už v úterý havířovští hasiči. Zbytek dokončili o den později pracovníci polské firmy, která speciální nástavbu vyrobila. Ve středu v 15 hodin byla jeřábem podvozková část Mercedes-Benz Econic postavena zpátky na kola. Kvůli převrácení bude i tato část podrobena servisu.