Stav důchodkyně, která se na první pohled zdála být v pořádku, se však po několika hodinách zhoršil a musela být hospitalizována.

„Řidič po nehodě zastavil a zajímal se o stav chodkyně. Tato měla uvést, že je v pořádku a požádala o dopravu do místa bydliště. Řidič ženu odvezl domů, načež odjel," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že seniorka začala mít později zdravotní potíže a musela vyhledat lékařskou pomoc. „Posléze bylo zjištěno, že utrpěla vážné poranění, jež si vyžádá další léčení a byla hospitalizována," doplnila Holčáková. Policii vše nahlásil blízký zraněné ženy.

Nehoda se stala v pondělí kolem 11 hodin v Martinovské ulici v Ostravě-Martinově. „K samotnému střetu vozu a chodkyně došlo na přechodu pro chodce v blízkosti zastávky Dílny DP Ostrava," uvedla policejní mluvčí, která v této souvislosti požádala o pomoc při vyšetřování nehody. „Žádáme řidiče předmětného vozu, aby nás kontaktoval na lince 158. Dále přijmeme informace případných svědků. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že po přechodu v době nehody přecházeli také další lidé," sdělila Holčáková. Policie případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Během krátké doby jde v Ostravě o druhou závažnou nehodu, k níž došlo na vyznačeném přechodu pro chodce. V neděli večer osobní vozidlo v Ostravě-Hrabůvce srazilo sedmnáctiletého mladíka a o dva roky starší dívku. Oba utrpěli zranění. Havárie se stala na víceproudé silnici. „Zatímco v jednom jízdním pruhu vůz zastavil, aby chodcům umožnil přejít komunikaci, v druhém jízdním pruhu došlo ke střetu osobního automobilu a chodců," popsala situaci Holčáková.