"Nehoda byla na tísňovou linku oznámena půl hodiny po poledni. K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic HZS MSK v Ostravě-Porubě a Ostravě-Zábřehu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v jednom z havarovaných automobilů zůstala zaklíněná osoba. Za pomoci hydraulických nástrojů ji opatrně vyprostili a předali přivolaným zdravotníkům. O úklid vozovky se postaraly Ostravské komunikace," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Na místě události zasahovalo celkem pět posádek záchranné služby, z toho jedna letecká.  

"Záchranáři ošetřovali šest osob, které ve vozidlech cestovaly. Jednalo se o čtyři dospělé a dvě děti. Nejvážnější byl stav muže, který zůstal zaklíněn ve vraku automobilu a musel být vyproštěn hasiči. Nalézal se v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékařka musela provést intubaci jeho dýchacích cest a převést muže na umělou plicní ventilaci. Po zajištění přednemocniční neodkladné péče byl transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Jeho stav byl v okamžiku předání kritický. Dva muži ve věku 24 a 39 let byli ošetřeni se středně závažnými poraněními hrudníku a hlavy, devětašedesátiletá žena pak s duševním otřesem po události. Osmi a devítileté děti byly při vědomí a mimo ohrožení života. Těchto pět pacientů záchranáři po ošetření předali ve Fakultní a Městské nemocnici Ostrava," popsal mluvčí záchranky Lukáš Humpl. 

Jedno ze tří havarovaných vozidel.Zdroj: ZZS MSK

Nedání přednosti v jízdě

"Podle dosud zjištěných informací nedal řidič osobního vozidla při vyjíždění z vedlejší na hlavní silnici přednost vozidlu jedoucímu ve směru od Klimkovic. Došlo ke střetu, přičemž vozidlo jedoucí po hlavní silnici přejelo poté do protisměru, kde se střetlo s dalším automobilem. Při nehodě bylo zraněno několika osob. Policisté zjišťovali na místě informace a okolnosti týkající se nehody, provedli potřebnou dokumentaci. Dále, odkláněli dopravu přes objízdné trasy, neboť silnice byla po nezbytně nutnou dobu pro průjezd uzavřena. Provoz na komunikaci byl obnoven po půl páté odpoledne. Policisté provedli u řidiče vozidla vyjíždějícího z vedlejší silnice orientační dechovou zkoušku, výsledek byl negativní. U dalších dvou řidičů nebylo možné zkoušku na místě z důvodu zdravotního stavu provést, výsledky budou známy po rozboru krve. Předběžná hmotná škoda je v této chvíli vyčíslena na více než 300 000 korun. Řidič (ročník 1964) je podezřelý z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté i nadále shromažďují informace týkající se nehody, pokračují v úkonech trestního řízení," sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská. 

Rudná ulice je ve směru z Ostravy do Havířova uzavřena.
Rudná je jen špička ledovce. Začínají opravy i dalších mostů v Ostravě