Jako první přijal dispečink informaci o ženě, která na koloběžce sjížděla z Pusteven. „Žena při sjezdu z prudkého kopce upadla a pádem si způsobila tržné rány v obličeji. Jakmile jsme se k ní dostali, ošetřili jsme jí a předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické služby z Frenštátu pod Radhoštěm," popsal první z výjezdů dispečer Horské služby Beskydy Marcel Svoboda.

Ihned poté byli záchranáři povoláni k dalšímu případu. V průběhu závodu Beskydská sedmička zkolaboval jeden z účastníků. Jakmile členové Horské služby zjistili jeho zdravotní stav, požádali o pomoc vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. V tu samou dobu se dostal v prostoru Kněhyňského sedla do problémů další turista. Během túry ucítil silnou bolest v kolenou, kvůli které nemohl dál pokračovat v cestě. Na místo se tedy okamžitě vydali horští záchranáři z Frýdlantu nad Ostravicí.

„Návštěvníci našich hor se zřejmě domnívají, že Beskydy jsou mírné pohoří, kde se jim nemůže nic stát. Jak je ale vidět ze sobotního počtu zásahů, i v létě může dojít k závažným událostem a k ohrožení života," komentoval zásahy náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica. Dodal, že všichni, kdo se zde pohybují, by měli dbát své bezpečnosti a neriskovat zbytečné zdraví.