V posledních dnech totiž zasahovali u několika případů, kdy se lidé zranili při skocích do vody.

V nemocnici například skončil muž, který se v Pustějově na Novojičínsku během oslav vrhl do zahradního bazénu. V bezvědomí vyplaval na hladinu. Ven jej vytáhli další lidé. Záchranáři jej s podezřením na poranění páteře transportovali do nemocnice.

Na Novojičínsku, konkrétně ve Studénce, se odehrálo i další drama. V neděli v podvečer skočil do bazénu sedmatřicetiletý muž. Hlavou narazil do dna. „Z vody jej vynesli svědci události, zasahující záchranáři jej poté ošetřili s podezřením na poranění páteře. Pacient byl přepraven do ostravské fakultní nemocnice a předán týmu tamního urgentního příjmu," uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Na Ostravsku záchranáři vyjížděli k čtrnáctiletému chlapci, který při skoku do bazénu narazil hlavou do můstku. Následky naštěstí nejsou závažné. „S poraněním lehčího rázu byl po poskytnutí první pomoci posádkou zdravotnické záchranné služby transportován na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice Ostrava," uvedl Humpl.

Se zraněním ruky skončil v nemocnici také čtyřiadvacetiletý muž, který na Frýdecko-Místecku skočil do vody z několikametrové výšky. Dopadl na dno. „Po prvotním ošetření jej záchranáři předali ve frýdecko-místecké nemocnici," řekl Humpl.

Během letošního roku záchranáři pomáhali i dalším lidem, kteří při skocích do vody utrpěli různě závažná poranění. Některá z nich zřejmě skončí trvalými následky.