„Už jsem cítil, že potřebuju změnu. Myslím, že Ostrava je dobrá volba, je to ambiciózní klub,“ říká třiadvacetiletý volejbalista.
Ostravané jsou jedním z favoritů, v minulé sezoně skončili na druhém místě. „Bude se hrát o vyšší mety, to mě láká. V Brně by to asi bylo pořád stejné,“ přemýšlí Klapal. „A navíc si zahraju i evropské poháry,“ dodává.

Do Ostravy přestoupil i jeho spoluhráč Jan Václavík. S talentovaným liberem hrál Klapal odmalička. „S Honzou jsem v jednom týmu snad deset let. Vlastně by se dalo říct, že jsme taková volejbalová dvojčata,“ směje se dvoumetrový borec.
To, že půjde do Ostravy společně s Václavíkem, ale nehrálo při rozhodování roli. „Mě oslovili dřív a já se s Ostravou dohodl. Honzu oslovili až po nějakém čase, takže to možná hrálo spíš roli u něj. Každopádně jsem rád, že bude hrát taky v Ostravě. Je to velké plus. Snad jí oba pomůžeme k co nejlepším výsledkům,“ těší se na nové angažmá Martin Klapal.
Z větší konkurence v ambiciózním týmu strach nemá. „Dali mi najevo, že se mnou počítají. Navíc tam několik hráčů odešlo, takže snad budu hrát pravidelně,“ věří.

Přípravu s novým týmem zahájí v půlce července. „Zatím jsem se s novými spoluhráči neviděl, ale nemyslím si, že by byl nějaký problém. A zázemí bude určitě taky dobré, Ostrava patří ke špičce,“ uvedl odchovanec Brna. Na svůj dosavadní volejbalový domov ale nezanevřel. „Prostě jsem chtěl vyzkoušet něco nového, je to taková výzva. Nikde není psáno, že se v Ostravě chytím, můžu být za rok zpátky. Ale doufám, že se to nestane,“ uzavírá Klapal.

(že)