Děti si změřily, jakou rychlostí nadhazují, jak se správně pracuje s rukavicí či jak odpalovat. S tím vším jim hráči ochotně pomáhali. „Všichni jsme byli opravdu velmi spokojení. Děti byly nadšené a hráči se k nim chovali velmi dobře. Jedním z nich byl i náš bývalý žák Aleš Navrátil, což bylo pro děti dost motivující," popisuje Dagmar Haasová, učitelka tělocviku.

„Zúčastnili se úplně všichni, dokonce se neplánovaně přišli podívat i žáci druhé třídy, což organizátory vůbec nerozhodilo a hned je zapojili a nechali je odpalovat do žíněnky." A že akce strhla do víru baseballu všechny, potvrzuje i fakt, že se zapojili i učitelé. „Náš pan tělocvikář hodil dokonce stodesetikilometrovou rychlostí, tak ho chlapi hned chválili."

Škola v Ostravě-Hrabůvce je sportovně zaměřená, takže pro žáky nebyl baseball ničím novým a předváděli skvělé výkony. „Hráči říkali, že by si mezi nimi určitě vybrali. Na škole hrajeme Bee Ball, dokonce jsme se i dvakrát zúčastnili soutěže. Nový baseballový set tak u nás určitě bude naplno využit," připomíná Dagmar Haasová i další cenu, kterou v soutěži škola vyhrála.

Baseball ukazoval školákům v Ostravě-Hrabůvce i bývalý žák.

Baseballová show tedy na škole splnila svůj účel a ke hře snad přiláká více dětí. „Naše škola je zaměřená na fotbal, ale když s ním kluci končí, vždycky se je snažím zkontaktovat se sportovními kluby, ve kterých si myslím, že by uspěli. Ve třídě mám teď dva kluky, kteří by na baseball byli dobří, dokonce si jich i hráči všimli."

Baseball je týmový sport, ve kterém se může realizovat skoro každý, což potvrzuje i František Přibyl z České baseballové asociace. „Baseball je úžasný sport v tom, jak je všestranný. Je pro malé, velké, štíhlé, silné, každý si najde svou pozici, kterou dokáže zastoupit, může v ní dominovat, být úspěšný."

Soutěž Baseball do škol, v níž se dala show vyhrát, proběhla v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj. Ten se snaží přivést děti k aktivnějšímu a pravidelnému sportování. Představuje jim i různé sporty, aby mohly samy zjistit, že každý si může najít nějaký, ve kterém bude dobrý a bude ho bavit. V rámci projektu žáci plní jednoduché disciplíny během hodin tělocviku a nakonec získají analýzu svých sportovních předpokladů. Součástí je i doporučení na vhodné sporty a kluby v okolí. Talentovaní mladí sportovci zase mohou zažít jedinečnou atmosféru republikového finále Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů.

„Baseballová show dokonale rozbíhá druhý ročník Sazka Olympijského víceboje. Věřím, že děti budou z akce nadšené a zároveň bude motivací pro ostatní školy, aby se naplno pustily do plnění disciplín. I v tomto školním roce se totiž můžou těšit na spoustu atraktivních odměn, sportovních hvězd a mimořádných zážitků," uvedl Robert Chvátal, generální ředitel Sazky.

Baseball ukazoval školákům v Ostravě-Hrabůvce i bývalý žák.