Stojí na kraji propasti, v Brně prohrály 0:3 a 2:3, ale na vyřazení nemyslí. Do třetího zápasu čtvrtfinále play-off extraligy půjdou volejbalistky TJ Ostrava znovu naplno a s týmem KP budou dnes od 18 hodin v hale ve Varenské ulici bojovat o prodloužení série.

„Šance je vždycky, hrajeme doma a nikdo z nás nechce, aby už sezona skončila," přeje si ostravský trenér Zdeněk Pommer čtvrtý duel, který by se hrál pod stejnou sítí zítra od 18 hodin. „Nejlepší by bylo vrátit se znovu do Brna," připomenul kouč, že v případě dvou vítězství Ostravy by se o postupu do semifinále rozhodovalo až v sobotu pod Špilberkem.

„Jdeme ale zápas od zápasu, teď nás čeká třetí čtvrtfinále a na to se těšíme, poprvé v sérii hrajeme doma," řekl Pommer. Na jihu Moravy svedly jeho svěřenkyně s Královým Polem o víkendu dvě vyrovnané bitvy. V sobotu je zlomili v koncovce druhého dějství rozhodčí, když za stavu 23:22 chybně připsali bod na konto domácích. Rozhozená Ostrava pak závěr nezvládla, znovu se zvedla až v závěru třetí sady, jenže Brno už nezastavila.

Srovnat sérii mohla v neděli. „Zlepšili jsme se skoro ve všech herních činnostech, výborně jsme bránili i podávali, ale bohužel jsme to nedotáhli. Na rozdíl od nás mělo Brno v tie-breaku obrovské štěstí," vrátil se Pommer k pátému setu, který Ostrava prohrála 14:16.

„Chceme navázat na výkon, bojovnost a nasazení ze druhého čtvrtfinále. V obou zápasech jsme měli výborné fáze v útoku, obraně i na servisu, ale tyto momenty potřebujeme prodloužit a vlnu bodů podržet. Předpokládám, že doma budeme ještě lépe podávat, ale důležité bude i to, jak se popasujeme s koncovkami," naznačil kouč vítězný recept.

Na obě utkání do Brna vypravilo vedení TJ Ostrava autobus, ve kterém nechyběli fanoušci s bubny, trumpetami i řehtačkami. „Jejich podporu jsme na hřišti cítili, odvedli neskutečnou práci. Doufám, že nás přijdou povzbudit i ve středu a my budeme hrát pro ně," slíbil Pommer. „A kdo není z Ostravy, měl by si vzít kartáček na zuby," věří ostravský kouč, že čtvrtfinálová série neskončí třetím zápasem.