„Všechny ženy, které se přihlásí do 10. května, budou mít na startovním čísle své jméno a až do 20. května je startovné ve výši 490 korun,“ připomněla Šárka Mokrá, koordinátorka Českého běhu žen. Šestý ročník nesmírně populární akce přináší i několik novinek.

„Startovat se bude sice znovu z náměstí Biskupa Bruna u Nové Karoliny, ale poběží se opačným směrem. I díky tomu si závodnice na distancích pět a deset kilometrů užijí závod kolem Nové radnice a přes část Komenského sadů. Trať bude navíc přímější bez zbytečných zatáček a kromě jiného i více v zeleni,“ prozradil Oldřich Zvolánek, ředitel Českého běhu žen a přední český atletický funkcionář.

Stejně tak se o trochu změní i způsob rozcvičení závodnic a širší bude i program pro děti. Jinak ale nebudou pro závodnice chybět tradiční sportovní trička.

„Letos Ostravu prozáříme, dresy budou ostře žluté a hlavně budou od českého dodavatele. Naším partnerem se stala firma Kilpi, která už trička šije,“ řekla Šárka Mokrá. „To ale není jediná památka na Český běh žen, pro všechny aktivní účastnice máme připraveny pamětní medaile, osobní fotky ze závodu a další dárkové předměty. Samozřejmostí je pitný režim a občerstvení po běhu, ale třeba i pojištění proti úrazu,“ vypočítala Šárka Mokrá s tím, že benefitů je připraveno ještě víc.

I letos bude mít Český běh žen charitativní podtext. „Podpoříme Společnost pro ranou péči, která pomáhá rodinám s dětmi s handicapem,“ dodala Šárka Mokrá, koordinátorka Českého běhu žen.

MFK Vítkovice vs. Frýdek-Místek, 27. října 2017 v Ostravě.
Čeká je ambiciózní soupeř, Vítkovice míří do Znojma
Český běh žen ani po pěti letech neztrácí na atraktivitě a v Ostravě se mu stále daří.
Český běh žen byl oslavou sportu
Český běh žen.
Český běh žen: Dva tisíce závodnic!