Z pěti dvojic, které šly do druhého dějství se čtyřmi trestnými body, ho bezchybně zvládly dvě a zásluhou rychlejšího času (41,65 s) se z celkového vítězství radovala Lucie Strnadlová s Carinou 6 ze Stáje SKL Trojanovice před Markem Hentšelem s Pandrholou z pořádajícího JK Baník Ostrava (43,20 s).

„Ze základního parkuru jsem neměla moc dobrý pocit, ale nakonec jedna chyba nebyla až tak špatný výsledek. Do finále jsem nastupovala s cílem vzít vše, nebo nic. A nakonec to vyšlo," usmívala se nejlepší jezdkyně letošní Velké ceny Ostravy.

Smůlu měla Denisa Stránská s Adélou-S (stáj Bioveta), která k jednomu trestnému bodu z 1. kola přidala ve finále dalších osm za dvě shození a ze 2. příčky se propadla na konečnou 7. pozici. Obhájkyně loňského prvenství Zuzana Brátová se Sandinem z domácího JK Baník skončila dvanáctá.

Český skokový pohár pokračuje o víkendu Velkou cenou Kolína, do našeho regionu se seriál vrátí Velkou cenou Opavy (24. až 27. srpna) a Velkou cenou Frenštátu pod Radhoštěm (8. až 10. září). Finále pro nejlepší čtyři jezdce hostí 20. až 24. září Hořovice. Po dvou kolech je v čele Marek Klus před Zdeňkem Žálou, Denisou Stránskou a Lucií Strnadlovou. 

Lesní technika v akci, koňské taxi, práce s motorovou pilou...Ostravské městské lesy připravily o víkendu pestrý program pro děti.
VÍKEND V OSTRAVĚ: Oslavy ve Futuru, koňské taxi v Bělském lese a další