Od té doby uteklo už hodně dnů, přesto se vítkovická děvčata ani jednou nečervenala či si dokonce doposud neutírala slzy z očí. Čtrnáctkrát za sebou si totiž do tabulky nejvyšší florbalové soutěže připsala všechny body. Naposledy hned první lednovou neděli po výsledku 8:2 s Olomoucí. „A nebýt obětavosti některých hráček a dobrého výkonu naší gólmanky Veroniky Tomšové, mohlo být z našeho pohledu skóre daleko horší," poznamenal Ondřej Otáhal, kouč olomouckého družstva.

Je však jasné, že ne každý zápas vyšel jedněm z nejžhavějších kandidátek na boj o nejcennější domácí trofej na výbornou. Ovšem duely s Olomoucí podle očekávání zvládly, i když na podzim na Hané se o výsledek strachovaly, nakonec však vedení 5:4 udržely. „Občas se to stane a nejde to podle představ," glosoval tehdy trenér Jiří Velecký téměř ztracené pětigólové vedení.

Lednovou odvetu měly ale hráčky Vítkovic pod kontrolou. První góly zaznamenaly sice až po třinácti minutách, ale pak s přehledem zvyšovaly náskok až na konečný šestibrankový rozdíl. „Holky tohle novoroční utkání zvládly celkem podle představ, jen nás trápí velká spotřeba šancí na gól," poukázal kouč Vítkovic Jiří Velecký na fakt, že jeho svěřenkyně na osm branek musely vystřelit téměř čtyřicetkrát.

První povánoční utkání vítkovických žen se mohlo, ale nakonec nestalo premiérovým. Po odchodu gólmanské jedničky Lenky Kubíčkové, jež po světovém šampionátu zamířila do švédské Mory, totiž dali trenéři přednost před novou akvizicí Laumou Visněvskou, pětinásobnou lotyšskou účastnicí mistrovství světa, Šárce Vávrové.

Šestadvacetiletá brankářka, která počet zahraničních hráček v barvách Vítkovic rozšířila na pět, se divákům předvedla prozatím pouze v přestávkové rozcvičce náhradnic. „Její čas přijde, navíc si od ní slibujeme jednoznačnou náhradu za Lega (Lenku Kubíčkovou)," poznamenal Dušan Dudešek, druhý z vítkovických trenérů.

Vítkovice vybojovaly v probíhající sezoně prozatím dvaačtyřicet bodů, drží tříbodový náskok před nejbližšími pronásledovnicemi, ale následující víkend je čeká jedna z klíčových bitev. V neděli 10. ledna dvě hodiny po poledni změří síly s hráčkami Herbadentu Praha, které drží onu druhou nic neřešící pozici. Pouze vítězky základní části si totiž budou v play-off vybírat přednostně soupeřky na cestě do Superfinále…