„Krásně se poslouchá, že jsme v lize nejlepší, jenže to je pouze poloviční pravda," uvedl Jiří Velecký, trenér 1. SC Tempish Vítkovice. „Pořád máme před sebou kromě dvou zápasů v základní části ještě minimálně devět dalších duelů na cestě k vysněnému titulu," brzdí případný optimismus.

Vítkovice jedou sezonou v domácích soutěžích jako dobře promazaný stroj, který se v jejím průběhu jen jednou zasekl. V polovině listopadu prohrál na půdě průměrných Židenic 1:5.

„Na podzim jsme měli strašně náročný program a v tom zápase holky působily už notně unaveným dojmem a nebyly schopny kloudně zakončit snad žádnou akci," zakroutil hlavou Jiří Velecký, který však v soubojích se soupeřkami, které se usadily na místech hned za Vítkovicemi pražskými kluby Chodov, Herbadent a Bohemians dokázal tým optimálně vyladit. Natolik, že proti nim neztratily ani bod.

„Holky na sebe můžou být za základní část a vůbec celou dosavadní sezonu včetně vystoupení v domácím a evropském poháru hrdé, ale pořád platí, že v play-off se už dosažené výsledky mažou a soupeři po nás o to víc půjdou," doplnil.

Jednu výhodu si však vítkovické obhájkyně titulu už vypracovaly získaly sebevědomí a vítězného ducha. A nutně nemusejí mít sestavu plnou reprezentačních hvězd.

Tohle ukázaly už ve zlínském pohárovém finále, kde proti Bohemians sice začaly nejistě, ale postupem času hru i bez doléčující se reprezentační gólmanky Lenku Kubíčkové, kterou skvěle zastoupila Šárka Vávrová, či tahounek týmu Denisy Ratajové a Veroniky Enenkelové, jež zamířily během Vánoc do zahraničí, jednoznačně ovládly a v poklidu si došly pro první letošní trofej.

„Bohemka nám ale ze začátku dlouho komplikovala hru. Holky se však naštěstí dokázaly na hřišti srovnat," prohlásil Jiří Velecký po pohárové výhře 5:1.

Rozhodující fáze české extraligy florbalistek začne první březnový víkend prvními čtvrtfinálovými zápasy. S kým však budou hrát Vítkovice, to zatím tuší snad jen uvnitř kabiny v hale sportcentra Dubina.

„Výhodu první volby nevyzradíme předem, přestože její náznaky asi tajné lidem okolo florbalu nejsou. Ale když už jsme si to první místo uhráli, tak necháme soupeře v napětí, ať nemají jistotu na koho se dopředu připravit. Navíc zatím ještě zdaleka není jisté, kdo nakonec mezi nejlepšími osmi bude," dodal Jiří Velecký, trenér florbalistek Vítkovic, které by rády sezonu zakončily až na Velikonoční pondělí, kdy se hraje Superfinále.