Tři týdny letní tréninkové dřiny už mají za sebou házenkářky DHC Sokol Poruba, které nově vedou Peter Olšavský a Michal Hradil.

Oba jsou zatím maximálně spokojeni s přístupem hráček i plánem přípravných zápasů, které se podařilo vedení klubu dojednat. „Byla to spíše taková klasická týmová souhra. Ale jsem samozřejmě rád, že také letos v létě se tým střetne se silnými zahraničními kluby," uvedl manažer Poruby Libor Adámek.

Vrcholem přípravy bude účast Poruby na turnaji O slovácký pohár. „Moc jsme o účast na letošním turnaji stáli. Vzhledem k tomu, jaké kluby se ho účastní, je jasné proč," usmál se Adámek.

Poruba se už ve skupině střetne s francouzským Nantes, který trénuje kouč ženské české reprezentace Jan Bašný. Dále pak s chorvatským Záhřebem a švédským klubem Skuru IK. „Celkem v Hodoníně odehrajeme pět zápasů, protože po základní skupině nás čekají ještě dva duely o konečné umístění. Bude to pro nás skvělá příprava nejen na Interligu, ale také na účast v Challenge Cupu, kde se ve 3. kole střetneme s gruzínským HC Mamuli," poznamenal Adámek.

Noví slovenští trenéři Peter Olšavský a Michal Hradil pochválili své svěřenkyně za přístup. „Zatím jsme s průběhem přípravy spokojeni. V minulých dnech jsme se zaměřili na fyzickou kondici a hrubou sílu. Holky hodně trénovaly s naším kondičním trenérem Martinem Horylem," uvedl Olšavský. Tým tak kromě dřiny v tělocvičně nebo parku absolvoval i výběh na horu Smrk v Beskydech. „Snažíme se, aby byla příprava hodně pestrá," poznamenal Olšavský.

S týmem se už připravuje nová posila osmnáctiletá Silvie Polášková, která přišla z Tatranu Bohnice. „Počítáme s ní na post pravé spojky. I když se jedná o velice mladou a talentovanou hráčku, tak věříme, že do týmu rychle zapadne," pokračoval Olšavský. Největší posilou týmu je ale reprezentační pivotka Petra Adámková, která se vrátila do mateřského klubu z Německa. Klub naopak opustily Helena Ryšánková (Francie), Andrea Očadlíková (Zlín) a Marie Ritzová (Slavia Praha). „Posledně jmenovaná šla do Prahy studovat, takže jsme s jejím odchodem souhlasili," řekl Olšavský.

První přípravné zápasy čekají Porubu 27. až 29. července v Maďarsku. „Klidně bych to nazval krátkým herním soustředěním, protože tam odehrajeme tři kvalitní přípravné zápasy. Hodně se těším především na dva zápasy s Kisvárdou, což je nováček tamní soutěže. Klub má velké ambice a pro nás to bude hned na úvod letní přípravy zajímavý test. Jsem rád, že se s tak kvalitním soupeřem střetneme, protože uvidím holky i v utkání se silným soupeřem," pokračoval Olšavský s tím, že v Maďarsku sehraje Poruba také jedno utkání s druholigovým klubem.

Plán přípravy DHC Sokol Poruba

27. až 29. července: Herní soustředění v Maďarsku. Dva zápasy s týmem Kisvárdai SE Kisvárda.
3. srpna: Poruba - Zlín
10. srpna: Zlín - Poruba
25. srpna: Chorzów - Poruba

Mezinárodní turnaj O slovácký pohár 2016
17. srpna 17.00: RK Lokomotiva Záhřeb - DHC Sokol Poruba
18. srpna 13.00: DHC Sokol Poruba - Nantes Loire Atlantique Handball
19. srpna 10.00: DHC Sokol Poruba - Skuru IK
20. a 21. srpna: dva zápasy o konečné umístění