Oba celky se střetly v této sezoně dvakrát. Poruba vyhrála finále Českého poháru (32:27), Most o pár dní později uspěl v Interlize v Ostravě (28:23). A vyrovnaný souboj se dá očekávat i nyní. „Zase se musíme zaměřit na efektivitu, dobrou obranu a nesmíme dělat zbytečné technické chyby. To jsou tři věci, o kterých se budeme před zápasem bavit," uvedl Olšavský.

Oba soupeři se mohou střetnout i v boji o český mistrovský titul. „Most je velký favorit soutěže, takže každý duel proti němu je svým způsobem důležitý," dodal Olšavský.

„Poslední interligové měření sil s Porubou sice dopadlo v náš prospěch, stále ale máme soupeři co vracet za finále Českého poháru," připomněl trenér mosteckých Černých andělů Peter Dávid.

„Bude se jednat o úplně jiný zápas, než jaký jsme odehráli v pátek v Trenčíně, jak kvalitativně, tak nasazením. Proto také od hráček očekávám i trochu jiný přístup než v utkání v Trenčíně. Od toho se bude odvíjet i kvalita výkonu. Před domácím publikem budeme chtít předvést maximální nasazení," slíbil Dávid. (pn, au)