Ve středu svěřenkyně trenéra Jana Beňadika prohrály s ruským klubem Lada Togliatti 26:33 (13:15). O osudu utkání se rozhodlo v polovině druhého poločasu, kdy si ruský celek vytvořil rozhodující náskok.

„Ještě v 40. minutě jsme prohrávali o branku 17:18, pak jsme ale měli hluchou pasáž, kdy jsme nedali snad deset minut gól a Rusky nám odskočily na rozdíl osmi branek," uvedl Beňadik, který měl ze zápasu velmi dobrý pocit.

„Navázali jsme na naše poslední výkony z turnaje v Ostravě. Střetli jsme se s jasně nejsilnějším soupeřem v průběhu letní přípravy. A mě moc těší, že jsme až na dvě hluché pasáže byli Ruskám vyrovnaným protivníkem. Cením si toho, že jsme se po horším vstupu dokázali vrátit do utkání. I holky mi po zápase potvrdily, že s lepším celkem jsme ještě nehrály. Opět se ukázalo, jak důležité pro nás tyhle zápasy se špičkovými zahraničními soupeři jsou. Právě v nich jdou nejvíce vidět rezervy, které ještě v naší hře jsou. Byl to v každém případě jeden z vrcholů letní přípravy," dodal pro klubový web Beňadik.

DHC Sokol Poruba Lada Togliatti 26:33 (13:15).
Branky Poruby: Rechtorisová 4, Marčíková 4, Ryšánková 4, Kostelná 3, Očadlíková 3, Šviráková 3, Mýlková 2, Minarčíková 2, Maiwaelderová 1.