Ostrava -  Po pětibrankové prohře v Polsku zvítězily svěřenkyně trenéra Petera Olšavského v domácí odvetě nad Elblagem vysoko 27:14. V dubnovém semifinále se Ostravanky utkají s vítězem švédsko-španělského duelu Höörs - Guardes. "Po středečním nevydařeném interligovém utkání s Trenčínem jsme si hodně věcí v kabině vyříkali. A bylo to chvílemi i ostřejší. Nakonec se ukázalo, že nás možná i tyto věci, jak se někdy říká, nakoply. Holky podaly doopravdy hodně kvalitní a soustředěný výkon, hlavně v obranné fázi. Svědčí o tom i to, že jsme v posledních patnácti minutách nedostali gól. Důležité bylo, že jsme se nedívali na skóre a soustředili se jen na náš výkon," uvedl kouč Poruby Peter Olšavský.
Porubské hráčky před týdnem v Polsku doplatily na neproměňování vyložených šancí. V odvetě si ale v tomto směru počínaly mnohem lépe, i když jim chybělo zraněné trio Minarčíková, Varmužová, Maiwaelderová. Už během úvodních dvaceti minut smazaly ve vyprodané hale manko z prvního zápasu a krátce před poločasem vedly 13:6.
"Proti prvnímu utkání jsme výrazně zlepšili koncovku. Opět se potvrdilo, že proti kvalitním týmům se umíme vyhecovat a roste i náš výkon. Ve druhém poločase gradoval," vyzdvihl kouč.
Poruba velmi dobře bránila a nadále se jí dařilo také v útoku, potřebný náskok si tak domácí tým udržoval i po změně stran. Deset minut před koncem vedl 22:14 a gólmanka Markéta Doláková pak už polským soupeřkám nedovolila snížit.
"Podaly jsme určitě nejlepší výkon v sezoně. Velmi dobře jsme bránily a pohlídaly si největší hvězdy soupeře. Jsme všechny velmi šťastné, že postupujeme do semifinále, protože to je historický úspěch porubského klubu," uvedla kapitánka Leona Šviráková.