Góly byly její nejdůležitější v kariéře. "Můžu to přirovnávat maximálně k nahrávce na mistrovství, ale rozhodně to bylo zatím nejdůležitější, co jsem zvládla," řekla novinářům Patělejevová, která si připsala přihrávku v boji o bronz na světovém šampionátu hráček do 19 let proti Švýcarsku.

V superfinále před rekordní návštěvou 8711 diváků dvě vteřiny před koncem druhé třetiny ze standardní situace získala svému týmu podruhé v utkání vedení. "Původně jsem to chtěla jen hodit do hloučku, bylo tam snad osm holek před brankou. Ale spoluhráčky výborně clonily, takže gólmanka neviděla zapadající míček," popsala.

V rozstřelu byla spolu se spoluhráčkou Petrou Mandátovou jedinou úspěšnou střelkyní. Ve druhé sérii zvýšila rychle provedeným nájezdem na 2:0 a po čtyřech neproměněných pokusech Chodova Ostravanky slavily návrat na trůn po dvou letech.

"Mám tak dva nájezdy, tenhle mám radši. Vždycky kouknu, kde má gólmanka místo, snažím se to tam trefit. Měla jsem to vymyšlené," doplnila drobná, 158 centimetrů měřící útočnice. Chvíli prý důvěru na důležitou chvilku rozdýchávala. "Ale proto jsem chtěla jít druhá, abych neměla ty závěrečné nervy."

V náručí si hýčkala trofej pro šampionky. "Je docela těžká, vzhledem k tomu, že jsem malá," usmívala se Pantělejevová a užívala si triumf. "Je to úžasný, sice asi zítra nebudu moct mluvit, ale je to fakt skvělý. Udělaly jsme z toho pořádné drama, ale i tak jsme to zvládly. Jestli to půjdeme ještě oslavit, tak nepromluvím."

Takový úspěch hned v první sezoně ve Vítkovicích nečekala. "Hlavně po těch odchodech se všude hrnulo, že se nám nevěří, ale i tak jsme dokázaly, že na to máme," potěšilo Pantělejevovou, že se Ostravanky vyrovnaly s předsezonními odchody Hany Sládečkové s Denisou Ratajovou a v prosinci i brankářky Lenky Kubíčkové.

Zástupci vedení Vítkovic by raději než superfinále na jedno utkání hráli klasické série, ale podle Pantělejevové to má své pro i proti. "Je pravda, že na jeden zápas to není úplně o poměru sil těch dvou soupeřů, ale zase je tu mnohem víc fanoušků a má to super atmosféru," uvedla.

Vítkovické hráčky se mohly opřít v pražské O2 areně o velkou podporu ostravských fanoušků. "Většina z nich jsou stálí fanoušci, sešli se od žen i chlapů. Vždycky udělají pořádný kotel, jsou to nejlepší fanoušci," řekla.

Muži Vítkovic totiž v superfinále také nastoupili proti Chodovu v boji o zlato. To také rozhodne, kdo bude muset splnit sázku. "Já u toho nebyla, ale bylo řečeno, že kdo dopadne hůř, skládá tomu druhému básničku," dodala Pantělejevová.