Měl to být pro ni velký večer. Po dlouhé době, a jak Ester Konečná Deníku prozradila, mezi amatéry zřejmě naposledy, se ukázala v ringu ostravským boxerským fanouškům. Jenže svým zápasem se na galavečeru Box Gala Night 2015 spíše protrápila. Soupeřku Andreu Šírkovou sice porazila, sama však označila svůj výkon za zklamání.

Důvod byl jednoduchý: poslední dva týdny před zápasem ji trápila chřipka. „Dokonce jsem uvažovala, že to odpískám," uvedla v zákulisí po vítězném zápase při rozhovoru Ester Konečná, přičemž prozradila i další zajímavosti a své budoucí plány.

Nemoc vám výrazně zasáhla do přípravy. Přesto jste se rozhodla do boje jít.

Bylo mi špatně, nebyla jsem ničeho schopna. Minulý týden jsem se pokoušela lehce trénovat, chtěla jsem boxovat. Pepovi (Pekárkovi) jsem to slíbila. Nahecovala jsem se a dala do toho vše.

Jakou roli hrál fakt, že jste mohla boxovat na domácí půdě?

Velkou. Myslím, že to teď můžu prásknout. Uvědomila jsem si, že to je zřejmě poslední šance, jak se představit mezi amatéry v Ostravě. Také proto jsem do toho v dané situaci šla.

Jednoduše řečeno: kdyby se ten galavečer konal jinde, tak byste se v ringu neobjevila?

Přesně tak. Být to kdekoli jinde v republice i ve světě , tak to odpískám. Jelikož se ale boxovalo doma v Ostravě, navíc pro Pepu, tak jsem se toho nevzdala.

Litovat toho koneckonců nemusíte, protože jste vyhrála.

Vyhrála, ale své vystoupení nehodnotím kladně. Dva týdny jsem jen pracovala a odpočívala, příprava to dost odskákala. V podstatě jsem byla bez tréninku. Hlava chtěla, ale tělo naplno stávkovalo. Jsem ráda, že jsem to vůbec odboxovala.

Není tedy sporu o tom, že to váš výkon ovlivnilo.

Nebylo to dobré. Nemohla jsem od prvního kola dýchat, nešlo se opřít do úderu, trochu se za výkon i stydím, ale zaboxovala jsem nakonec vítězně. Jak už jsem řekla, dala jsem do toho maximum.

Vizuálně to byl s Andreou Šírkovou překvapivě poměrně vyrovnaný zápas. Byla jste napnutá, zda ze souboje vyjdete vítězně, nebo jste si byla triumfem jistá?

Věděla jsem, že jsem vyhrála, přece jen jsem z mého pohledu měla určitou převahu. Andreu znám, byly jsme už spolu jednou na soustředění, dokonce jsme spolu čtrnáct dní předtím, než jsem onemocněla, sparovaly. Rozhodně to ale nemění nic na tom, že s tímto nemohu být spokojená. Hlavně díky nemoci, samozřejmě.

Jak se vám doma boxovalo? Hlavně v první polovině večera nebyla atmosféra v Bonver Aréně bůhvíjaká.

Upřímně jsem tím byla trošku zklamaná. Podle ohlasů na internetu jsem čekala, že prostředí bude bouřlivější. Naštěstí se pak během krátké doby hala naplnila a atmosféra byla parádní.

Na každý pád je ale asi pozitivní, že se takovou akci povedlo zorganizovat a přítomným se líbila.

Bohužel box ve městě celkově upadá. Přesto klobouk dolů před Pepou, že se hecnul a šel do toho. Doufám, že se tradice udrží a každý rok se bude něco podobného dělat. A třeba to bude i lepší.

Myslíte, že tohle může být první krok ke vzestupu boxu?

Ano.

Mohou se fanoušci boxu v nejbližší době na něco těšit?

Doufám, že příští rok na jaře něco bude. Víc ale neprozradím.

Jaký je váš pohled na situaci v boxu? V čem je problém?

V Ostravě je problém, že trenéři-chlapi se nejsou schopni mezi sebou domluvit. Je tady mnoho klubů, v každém jsou dva tři dobří kluci. Kdyby se k něčemu měli a domluvili se, zapomněli na své žabomyší války, které mezi sebou vedou. Věřím, že by byli schopni udělat mančaft, který by ovládl českou extraligu boxu. Bohužel, Boxing Ostrava, jako úřadující vicemistr do ní mohl nastoupit, ale nestalo se tak.

Vidíte možnosti, jak to změnit?

Určitě. Nastupuje nová generace trenérů, takže to plánuji a jen doufám, že se nějak domluvíme. Neříkám, že to bude za rok či dva, ale věřím, že se nám jednou podaří sestavit jeden velký tým, který bude silný a nejlepší v republice. Můj klub na jaře plánuje nějakou akci, tak to snad vyjde.

Abychom nezapomněli. Na Box Gala Night jste se kromě vlastního zápasu musela soustředit jako trenérka na duel Čechákové s Pernickou, která nakonec vyhrála. Jak jste ho viděla?

Gabča do výkonu dala vše. Byl to teprve její druhý zápas. Boxuje necelý rok, a přitom se stíhá starat o svého malého syna, takže to hodnotím pozitivně.

Ovlivnil ji fakt, že bojovala se známou osobností?

Určitě ne, své svěřence učím, že každý je porazitelný a má dvě ruce, stejně jako oni. Soupeřka byla více namotivovaná a to rozhodlo. Těšíme se na odvetu. Každopádně nám ale v CAA Fight & Fitness Ostrava roste kvalitní ženský boxerský tým. Jsem na své holky pyšná. A nejenom na ně, samozřejmě součástí týmu jsou i chlapi, kteří taky makají naplno a mají ringové ambice.

U této příležitosti se nabízí otázka, zda na galavečerech, kde boxujete, sledujete i ostatní zápasy…

Záleží, v jakém je to odstupu od mého utkání. Dva zápasy před mým se vždy soustředím jen na sebe, nevnímám okolí a rozcvičuji se. Samozřejmě po mém duelu se ráda podívám na další.

Už jste to naznačila. Po novém roce plánujete opustit amatérský ring a jít mezi profesionály.

Ano. Za necelé tři týdny je mistrovství republiky ve Znojmě a poté mě čeká nová kariéra v profi ringu, tak uvidíme.

Co od této zásadní změny očekáváte?

Hlavně novou motivaci. Přece jen ta už mezi amatéry není taková jako dřív. Hlavně kvůli okolnostem, které se udály v posledním půlroce. Snad přijde něco nového, určitě v tom vidím svou boxerskou budoucnost. Na novou etapu se těším a stejně jako před pár lety v amatérech mám i teď nejvyšší cíle.