Nový klub na extraligové mapě by chtěl navázat na vynikající úspěchy STEN marketingu HB Ostrov Havlíčkův Brod a opět se představit i v Lize mistrů.

Podle jeho šéfa Petra Korbela je to naprosto reálné, hráčský kádr má pohromadě a plány ambiciózní. „Po návratu z ciziny jsem toužil po tom vybudovat fungující klub. To ví každý, kdo se o vrcholový ping-pong v Česku zajímá. Před čtyřmi lety jsme získali licenci, hledali vhodné působiště a nakonec se dohodli s Mirkem Jinkem z Havlíčkova Brodu. Myslím, že to byla spolupráce víc než úspěšná. Byla však od samého začátku časově omezená, byli jsme dohodnutí na čtyři roky. Nyní nastal čas pro změnu a jsem moc rád, že jsme našli odpovídající zázemí v kraji, odkud pocházím. Vždyť Ostrava byla dlouhá léta baštou stolního tenisu," vysvětlil stěhování na sever Moravy medailista z mistrovství světa i Evropy.

Tým trenéra Tomáše Demka ve složení Chiang Hung-Chieh (Tchaj-wan), Aleksandar Karakašević (Srbsko), Tomáš Tregler, Petr Korbel a Lukáš Pavlovský bude patřit bezesporu k favoritům soutěže, ovšem kouč tvrdí, že je potřeba vstoupit do bojů s pokorou.

„Extraliga se rozšířila z deseti na dvanáct klubů a minimálně dva tři mají podobné ambice jako my. Už úvodní duel s TJ Ostrava nebude vůbec snadný. My budeme postrádat Sašu Karakaševiče, který startuje na turnaji ITTF World Tour v Bulharsku, ale určitě nastoupí Chiang Hung-Chieh. Hosté mají ve svém středu nejen zkušeného Miroslava Bindače a mladou dvojici Patrika Klose s Jiřím Martinkem, ale především klub posílil o Josefa Šimončíka. To je hráč, který je schopen v extralize porazit prakticky kohokoliv," přemýšlí nahlas Tomáš Demek, trenér nováčka soutěže.

V novém působišti klub trénuje teprve několik dnů, ale to by neměl být vzhledem ke zkušenostem hráčů žádný problém. „Moc se na první zápasy těšíme. Věřím, že si diváci nenechají kvalitní stolní tenis ujít. Pro Ligu mistrů, do které jsme se dostali, navíc budeme mít připraveny ve vedlejší větší hale tribuny pro několik set fanoušků," připomíná Tomáš Demek další dobrou zprávu pro milovníky stolního tenisu.

TTC Ostrava 2016 změří v základní skupině síly s německým FC Saarbrücken TT, polským K.S. Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki a francouzským GV Hennebont TT. Do Ostravy by tak mohli zavítat takoví hráči jako Tiago Apolonia, Bojan Tokic, Liam Pitchford nebo Gao Ning. První domácí duel je na programu 26. října.