Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová potvrdila svoji výjimečnou finálovou bilanci, z 22 účastí v boji o titul prohrála jen pětkrát. Zároveň prodloužila svoji vítěznou sérii proti českým soupeřkám už na šestnáct výher.

Proti Šafářové ale musela zápas otáčet. Světová šestka v prvním setu výborně podávala, dobře returnovala a agresivitou se Kvitové vyrovnala. V tie-breaku Šafářová proměnila třetí setbol, ale pak se rozjela Kvitová. Ve zbytku zápasu hrála důrazněji a přesněji a spoluhráčce z prostějovského klubu povolila jen čtyři hry. Finále vyhrála za dvě hodiny a 18 minut. Šafářovou porazila i v sedmém vzájemném zápase.

Pětadvacetiletá Kvitová letos vyhrála v Sydney, kde v českém finále porazila Karolínu Plíškovou, a poté turnaj na antuce v Madridu. V New Havenu hrála finále již počtvrté za sebou a letošní triumf přidala k titulům z let 2012 a 2014.

Ve světovém žebříčku se Kvitová, která podle informací mluvčího Karla Tejkala ukončila před odletem do USA spolupráci s psychologem Michalem Šafářem, posune na čtvrté místo. Zároveň zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň.