Závod se drží zavedeného modelu, ve kterém na účastníky čeká postupně běh, paragliding, jízda na horském kole a na kajaku. Běžci a cyklisté se budou muset vyrovnat s převýšením přes 1000 metru, paraglidisté i kajakáři zase s obavami vzhlížejí k nebi, protože podle předpovědi počasí mají Beskydy v úvodu týden bičovat intenzivní deště.

Retenční prostor přehrady Šance, pod níž soutěž kajakářů probíhá, je však vzhledem k rekonstrukci hráze poddimenzován, a tak ani vydatné deště by jízdu neměly ohrozit.

„I kdyby, tak raději víc vody než méně," usmál se kajakář Kamil Mrůzek.

Medailista z nedávného mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě je jen jedním z řady úspěšných českých sportovců, kteří na Adrenalin Cupu každoročně startují. V akci budou také biatlonista Ondřej Moravec, cyklista Václav Ježek nebo letošní mistryně Evropy v přesnosti létání Markéta Tomášková.

Podle hlavního organizátora Martina Kráčalíka by se počasí o víkendu už mělo umoudřit. „Věříme, že se vyprší zkraje týdne. I přes určité potíže, které nám přinesla oprava celé hráze přehrady Šance, jsme se zástupci Povodí Odry našli řešení, a voda pro závod kajaků bude," řekl Kráčalík.

Sobotní závod začíná v 10 hodin hromadným startem běžců na fotbalovém hřišti v Ostravici. Do cíle na stejném místě by se nejlepší týmy měly dostat kolem 14 hodiny.

Tisková konference Adrenalin Cup 2013