Její letní angažování bylo pro házenkářský klub DHC Sokol Poruba trefou do černého. Šárka Marčíková naplnila očekávání vedení klubu, kdy tým z pozice spojky dovedla až k senzačnímu třetímu místu v Interlize. Na něm se podílela nejen dobrými výkony, ale hlavně 107 vstřelenými góly, které ji vynesly až na pozici nejlepší střelkyně týmu.

„Házená je kolektivní sport, takže větší radost mám samozřejmě z konečného třetího místa," uvedla česká reprezentantka Šárka Marčíková.

S Interligou jste se rozloučily cenným vítězstvím nad Mostem (24:23), o kterém jste rozhodly až v samotném závěru utkání…

Byl to pro nás možná vůbec nejtěžší zápas, který jsme doma odehrály. V poločase jsme vedly o pět branek, pak jsme polevily v obraně a začaly dělat více technických chyb a Most vyrovnal. Rozhodla ale naše poslední akce, takže se můžeme radovat z cenné výhry.

Vítězný gól vstřelila Alžbeta Rechtorisová, které se během utkání vůbec nedařilo. Byl to záměr, dohrát to až na ni.

Ne (směje se). Beton (Rechtorisová) mi říkala, že to mám na ni dohrát jen v případě, že tam bude mít prostor, aby mohla zakončit. Mně se zdálo, že tam místa má dost, tak jsem jí to do křídla přihrála. Já jsem věřila, že se trefí, což se taky stalo.

S Porubou jste při svém půlročním hostování ze Zlína v roce 2012 vyhrála titul, kam řadíte tento zisk interligové medaile?

Musím říct, že jsem před sezonou takový úspěch vůbec neočekávala, protože máme velice mladý tým. Spíše jsem si myslela, že nám bude chvíli trvat, než se sehrajeme a budeme schopny porážet nejlepší celky v soutěži. O to jsem šťastnější, že se nám podařilo bronz získat. Během sezony jsme dvakrát porazily Slavii, jednou Most, remizovaly s Michalovcemi. Mám radost i z toho, že naše forma má pořád stoupající tendenci. I dneska jsem si říkala, že čím déle hrajeme, tím jsme silnější. Nyní musíme formu přenést do play-off.

Jak je důležité, že jste doma v Interlize ani jednou neprohrály?

Určitě hodně, protože všechny celky budou dobře v play-off vědět, že se v Ostravě nevyhrává. I proto jsme utkání s Mostem dávaly takovou váhu.

V semifinále vás čeká pražská Slavia, ale první zápas hrajete v Praze. Co novému modelu říkáte?

Je to nový systém, kdy hrajete jako lépe postavený celek po základní části nejprve u soupeře a pak druhý a případný třetí zápas doma. Pro všechny celky to je nové a uvidíme, jaké to bude v reálu. Moc nad tím přemýšlet nemá cenu, protože stejně musíte vždy k postupu soupeře dvakrát porazit.

Semifinále začíná až 1. května, co s vámi může udělat dlouhá pauza?

To se uvidí… Já myslím, že ji ale využijeme k tomu, abychom se na závěr sezony dobře připravily. První dny bych nejraději hrála jiné sporty než házenou, ale pak už se určitě zase zaměříme na obranu a možná i přechod do protiútoku. Ten nám chvílemi proti Mostu nešel.

Házenkářky DHC Sokol poruba v interligové sezoně 2014/2015.