Tu přivedla na svět v novojičínské nemocnici přítelkyně Barbora Ježková. „Spadl trochu později, myslím kolem sedmé večer,“ smějí se nyní, téměř půl roku poté, šťastní rodiče.

První pravnučka olympijského vítěze ve skoku na lyžích Jiřího Rašky vykoukla na svět ve středu krátce po půl čtvrté odpoledne. Novopečený tatínek byl u porodu a narození prvního potomka prožíval s úžasem. „Nikdy bych nechtěl být ženou. Porod je nepopsatelná věc. Pro mě osobně to byl neskutečný zážitek,“ vylíčil Mazoch. Přítomnost tatínka u porodu čerstvé mamince hodně pomohla. „Byla jsem šťastná, že tady byl. Myslím, že bych to ani sama nezvládla,“ přiznala dvacetiletá Mazochova přítelkyně.

Zda dcera Viktorie půjde v tatínkových stopách, není jisté. Oba rodiče mají po Janově pádu v lednu tohoto roku na skoky na lyžích rozdílné názory. „Skákat stále chci,“ prohlašuje rezolutně Mazoch. „Byla bych radši, kdyby už toho nechal,“ přiznala ale Ježková.

V tuto chvíli si však oba společně vychutnávají první dny rodičovství. „Myslím, že mi to ještě ani nedošlo. Mít miminko je neuvěřitelná věc,“ odtušil jedenadvacetiletý skokan, který tráví spoustu času v novojičínské nemocnici se svou novou rodinou. A kdy bude svatba? „Pokud si mě někdo s dítětem vezme,“ ptala se s očima upřenýma na Jana Barbora. „To je tajné. Pokud bude Barborka chtít, tak svatba určitě bude. Viktorka bude určitě chtít bratříčka či sestřičku,“ odvětil s úsměvem Jan Mazoch.