Nad síly svěřenkyň kouče Jána Beňadika byl v sobotu celek Baníku Most, který se po výhře 28:27 (14:13) dostal do čela soutěže.

Poruba doplatila ve šlágru 11. kola na absence klíčových pivotmanek Lucie Uhrákové (problémy se zády) a Dominiky Selucké (chřipka). „Bylo vidět, že nejsme kompletní. I tak jsme ale zápas měli zvládnout," uvedl kouč Beňadik. Sobotní výkon svého celku trefně přirovnal k neřízené střele. Poruba nejprve prohrávala 1:5, ale pak dokázala jít do vedení 11:7 a 12:9. „V závěru poločasu jsme se ale nechali třikrát vyloučit a Most šel zase do vedení. Tam jsme si měli zápas lépe pohlídat," mínil Beňadik.

Po pauze Poruba opět dlouho vedla, ale v dramatickém závěru byl šťastnější Most, který udělal přece jen méně technických chyb. „Nebyla to rozhodně pohledná házená. Některé hráčky musejí jít do sebe. S tak alibistickými výkony jsem se na lavičce snad ještě nesetkal. Na druhé straně bych chtěl pochválit gólmanku Lenku Roháčkovou, která potvrdila dobrou formu. Dobrý výkon podala i Míša Hrbková," poznamenal Beňadik. Právě Hrbková měla v závěru možnost vyrovnat, ale branku nedala. „Vzala to na sebe, ale bohužel to nevyšlo," dodal smířlivým hlasem Beňadik.

Trenér Mostu Dušan Poloz měl i po výhře k výkonu svého celku velké výhrady. „Vyhráli jsme se štěstím. S body jsem spokojený, ale s výkonem rozhodně ne. Opět se ukázalo, že přípravu i formu obou týmů narušilo mistrovství Evropy, na kterém startoval český celek po dlouhé době. Holky na to nejsou zvyklé. V utkání jsme dělali spoustu technických chyb, což musíme zlepšit. Určitě nám pomohlo, že za domácí celek nemohly nastoupit dvě opory Uhráková a Selucká," dodal Poloz.

DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 27:28 (13:14)

Branky: Tóthová 8, Hrbková 7/1, Chrenková 6/2, Rechtorisová 3, Poznarová, Adámková a Osinová 1 Martinková 6, Beňušková 4/1, Vítková 4, Vysloužilová, Janoušková a Weisenbilderová 3, Tomášková 2. Rozhodčí: Opava, Novák. Sedmičky: 3/3:1/1. Diváci: 315.