Byl to souboj dvou sousedů v tabulce. Favoritem byl druhý tým po základní i nadstavbové části, který hrál navíc doma, ale tlak neustál.

Třetí Ostravanky v úvodním duelu série, která se hraje na tři vítězství, nezvládly jen závěr vyrovnané první sady. „O to víc je cennější, že po prohrané koncovce jsme nesložili zbraně, ale naopak přiložili pod kotlem," usmíval se Zdeněk Pommer, trenér Ostravy a české reprezentace žen.

Další tři dějství už byla jednoznačně v režii jeho svěřenkyň. „Byli jsme bojovnějším týmem a soupeře přehráli v útoku. Všechny holky chválím a za podporu musím poděkovat i našim fanouškům," radoval se kouč vítězek. „Chtěli jsme do série vstoupit dobře a to se nám povedlo, ale už je to za námi a zůstáváme nohama na zemi. Zítra je nový den a začíná se znovu od nuly," upozornil Pommer.

Semifinále pokračuje dnes od 17 hodin druhým zápasem opět na Hané. „Víme, že Olomouc hraje doma dobře, proto chceme navázat na dnešní koncentrovaný a zodpovědný výkon. Doufáme, že nás opět přijedou podpořit naši věrní fanoušci," připomenul ostravský trenér, že klub na Hanou opět vypraví autobus. Do haly ve Varenské ulici se série přesune ve středu 19. dubna.

Extraliga volejbalistek první utkání semifinále play-off (na tři vítězství):

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 1:3 (25, -14, -20, -16). Rozhodčí: Kovář a Fink, čas: 111 min. Stav série: 0:1.
Olomouc: Michalíková 8, Čutuk 10, Dudová 3, Dedíková 10, Napolitano 5, Strušková 5, libero Sain Andreeva 3, Košická 5, Sajdová, Kubínová 1, Mifková. Trenér: Teplý.
Ostrava: Nachmilnerová 9, P. Kojdová 15, Toufarová 17, Zedníková 16, Zemanová 11, Valková 3, libero Červenková Diatková, Součková. Trenér: Pommer.

Další zápas: Prostějov - KP Brno 3:1 (13, 7, -24, 18). Nejvíc bodů: Rodriguez 21, Emonts 13 Měrková 16, Kopáčová 10.