V domácí Extralize ještě TTC Ostrava 2016 neprohrál. Jediné dvě porážky v sezoně tak registruje pouze v prestižní Lize mistrů. Ostravané prohráli v polském Grodzisku Mazowieckim 0:3 a pak také na domácích stolech s francouzským G. V. Hennebont T. T. 2:3. Po tomto utkání si šéf klubu Petr Korbel povzdychl, že scházelo tak málo k tomu, aby středeční večer mohl označit za dokonalý. Pak ale optimisticky dodal, že rozjezd sezony se klubu povedl.

Neproměněný Karakaševičův mečbol v pátém zápase vás asi bude ještě dlouho strašit. Ale co jinak? Povedený start v nejvyšší soutěži, zájem diváků a vlastně i médií. S tím jste spokojen?
V Extralize hrajeme prim, ale to se dalo očekávat. Co se týče diváků, jim patří veliký dík. Vytvořili na evropské poměry opravdu vynikající kulisu a doufám, že na nás nezanevřou. Myslím, že to byla bezvadná reklama pro náš sport. Dramatické a kvalitní utkání se rozhodovalo až v pátém setu posledního zápasu. Měli jsme mečbol, takže tomu scházela pověstná třešnička v podobě vítězství. Přitom tohle utkání jsme potřebovali vyhrát, pokud jsme pomýšleli na dobré umístění ve skupině. Teď už to bude mnohem složitější. Ale zbraně samozřejmě neskládáme. Sety do jedenácti míčků v sobě skýtají mnohá překvapení.
A nějaká negativa?
Jsem zklamaný z výkonu Taiwance Chianga. Nevyhrál ani jeden ze dvou zápasů, a to je pak strašně složité. Bez bodu od jedničky týmu se těžko vyhrává. Možná mi vlastně nejde ani tak o ten výsledek samotný, ale o jeho herní projev. S trenérem moc dobře víme, jak je to skvělý hráč a co umí. Tady předvedl mdlý výkon bez kousku nadšení a touhy po vítězství. Taky jsem mu to už v průběhu utkání trochu vyčetl.
Uvidí fanoušci za stolem v Lize mistrů letos i vás?
Doufám, že ano. Mne vlastně lákají už pouze zápasy na mezinárodní klubové scéně. Ale musí tomu odpovídat moje forma. Bohužel, v posledních měsících jsem neměl na trénink ideální podmínky. Rozjížděli jsme nový klub a navíc jsem s manželkou očekával přírůstek do rodiny. Chci věřit, že se ještě letos dostanu do herní pohody natolik, aby mě trenér Tomáš Demek mohl postavit do některého ze zápasů. Cpát se do sestavy za každou cenu, když vím, že na to nemám, to by bylo vůči mým spoluhráčům hodně nefér.
Vaše působiště v pavilonu na ostravském Výstavišti je poměrně atypické. Jaké jsou vaše první zkušenosti? Co na to hráči a co diváci?
Já jsem za těch více než třicet let hrál na takových místech, že by fanoušci možná ani nevěřili. A Výstaviště? Vždyť já svoji bronzovou medaili ve dvouhře před šestnácti lety v Německu vybojoval právě v areálu výstaviště v Brémách. Takže v tomhle já problém nevidím. My jsme moc rádi, že nám město a vedení ostravského výstaviště pomohlo vytvořit podmínky, které jsou pro náš klub absolutně ideální. Diváci to ostatně viděli sami, vešlo se jich kolem stolu pět stovek a vytvořili báječnou atmosféru. Takovýto sál je mnohem lepší, než velká hala pro tři tisícovky diváků, zaplněná z jedné třetiny. To vám potvrdí každý hráč.

TTC Ostrava 2016 - G. V. Hennebont T. T. 2:3. Hung Chieh Chiang - Quentin Robinot 0:3 (-6,-6,-7), Aleksandar Karakaševič - Liam Pitchford 3:0 (6,6,7), Tomáš Tregler - Kalinios Kreanga 3:2 (8,-8,4,-3,6), Hung Chieh Chiang - Liam Pitchford 0:3 (-10,-5,-9), Aleksandar Karakaševič - Quentin Robinot 2:3 (9,-10,10,-7,-12). (jod)