Po Vsetínu si smlsli i na Frýdlantu nad Ostravicí, jsou bez ztráty bodu a ještě v divizi neinkasovali. Fotbalisté Odry Petřkovice vyhráli na hřišti tradičního rivala 3:0, když dvě branky vstřelil obávaný kanonýr Karel Maceček. A do sítě brankáře Zdeňka Ježe se trefil i od nové sezony krajní obránce Stanislav Burian.

„Jsme samozřejmě spokojeni, že máme za sebou dva vítězné zápasy, jen je škoda, že jsme ve Frýdlantě spálili větší množství šancí," uvedl Filip Smékal, jeden z trenérů Petřkovic. „Pro mě osobně je to navíc i jistá satisfakce poté, kdy jsem tady na jaře při porážce 1:4 slyšel, že na divizi nemáme. Že naše mužstvo krajský přebor vyhrálo nějakou náhodou," doplnil vzápětí.

Odra začala před suverénně nejvyšší návštěvou kola pořádně zostra, hned z první kloudné – a nesmírně povedené – akce se trefil ostrostřelec Karel Maceček, který zužitkoval ideální Neumannovupřihrávku. Nejlepší střelec loňského ročníku krajského přeboru se nakonec v zápase trefil dvakrát, ovšem chvíli po první brance nedokázal dopravit míč do sítě po dalším načasovaném uvolnění, tentokrát z levé strany od Martina Václavíka.

Hned o minutu později však znovu zleva šokoval více než šest stovek diváků a hlavně frýdlantského gólmana Stanislav Burian, který poslal střílený centr přímo na zadní tyč, od níž se míč odrazil podruhé do sítě domácích. A stejný fotbalista ještě krátce před poločasovou přestávkou s pomocí teče jednoho z domácích hráčů trefil břevno…

Frýdlantští, kteří nepůsobili na hřišti tak sebevědomým dojmem, se mohli do zápasu vrátit hned dvakrát, ale na konci první a na začátku druhé půle vytáhl dva výborné zákroky brankář Jan Otoupalík. „Hlavně ta druhá šance, hned po návratu ze šaten, byla z kategorie vyložených. A navíc vznikla z ničeho. Kdybychom v tu chvíli inkasovali, dostal by zápas ještě větší náboj. Ale naštěstí se tak nestalo," ulevil si bývalý gólman Roman Hulva a druhý z petřkovických trenérů.

Definitivní rozuzlení duelu tak přinesl až další povedený Neumannův centr, který doplachtil mezi stopery, kde číhal velezkušený Karel Maceček, jenž s přehledem kolem gólmana poslal míč potřetí do frýdlantské branky. Odté chvíle se začal hrát na perfektně připraveném trávníku bezstarostný fotbal, ale diváci se dalších přesných zakončení už nedočkali. Ve zbývajícím čase byli svědky jen festivalu zahozených šancí, a to hlavně na straně hostí.

„Petřkovice byly lepší na míči, jejich vítězství je naprosto zasloužené. Hlavy ale určitě ještě neskláníme, teď zkusíme něco přivézt z Havířova," poznamenal Pavel Smatana, kouč frýdlantského 1. BFK. „Máme ze dvou zápasů šest bodů, což je potěšitelné, jen nesmíme usnout na vavřínech. Tohle druhé vítězství bychom určitě rádi potvrdili doma proti Velkým Karlovicím, což ale je na druhé straně náš první soupeř, který nehraje divizi první sezonu," dodal petřkovický trenér Filip Smékal.

Frýdlant n. O. – Odra Petřkovice 0:3 (0:2)
Branky: 10. a 65. Maceček, 23. Burian. Rozhodčí: Vojáček – Silný, Pospíšil. ŽK: Preči, Střižík – Cesnek, Polášek. Diváci: 640.
Frýdlant: Jež – Papřok (71. Ursíni), Jandek, Prokeš, Střižík – Šigut (46. Myšinský), Preči, Kubáň, Tobiáš, Němec (59. Chlebek) – Mandičák. Trenér: Smatana.
Petřkovice: Otoupalík – Polášek, Wozniak, Staněk, Burian – Neumann, Cesnek (67. Gomola), Levčík, Baránek (76. Fojtík), Václavík (71. Ptáček) – Maceček. Trenéři: Hulva a Smékal.