Jednou jsi nahoře, podruhé zase dole. Oba tyto stavy během jediného týdne prožili fotbalisté Vítkovic. Po skvěle zvládnutém šlágru před týdnem v Mohelnici (4:1) přišly ve středu a v sobotu dvě rány, které mohou výrazně ovlivnit výsledek celé sezony.

Nejprve svěřenci Tomáše Pohorelliho herně i výsledkově vyhořeli v Rýmařově, kde padli 0:1. O tři dny později pak doma nestačili 0:2 na Určice, které se jen stěží v divizi zachraňují. Hostům k úspěchu stačilo pozorně bránit, mít trochu štěstí a v závěrečné čtvrthodině udeřit ze dvou protiútoků.

„Nesplnili jsme to, co jsme si před zápasem řekli. Soupeř určitě nebyl lepší, jen hrál, co potřeboval. Zatáhli se v jedenácti lidech na vlastní polovinu a nechali nás dobývat, z čehož jsme měli dvě vyložené šance," popisuje duel obránce Michal Prokeš. „Jenže nedali jsme, za což jsme byli ke konci potrestáni, když udeřili ze dvou ojedinělých brejků," dodává Prokeš.

Utkání opět potvrdilo, že Vítkovicím se s celky ze spodních pater tabulky nedaří. Prokeš má pro to jednoduché vysvětlení. „Je to dané tím, že soupeři v tabulce okolo nás chtějí hrát fotbal. Nehrají jen na vlastní polovině a to nám vyhovuje. Naopak proti takovým jako jsou Určice je to hodně o prvním gólu. Když jej nedáme, pak se nám hraje špatně," míní.

„Navíc máme v kádru mnoho mladých kluků, kteří jsou z toho, že se nedaří, pak nervózní. To vše s tím souvisí," myslí si dál Michal Prokeš, přičemž nejen on si myslel, že z „anglického týdne" Vítkovice vytěží více než dvě prohry.

Situace využila Mohelnice, která naopak obě utkání zvládla a čtyři kola před koncem se o dva body dostala do čela divize. „Je to těžké, ale musíme jít dál. Už to nemáme ve svých rukou. Nicméně chceme zbylé zápasy vyhrát a potom se ukáže, na co to bude stačit," říká na závěr klíčový obránce Ostravanů.

MFK Vítkovice - TJ Sokol Určice 0:2 (0:0)
Branky: 75. Trajer, 90. Los. Rozhodčí: Škrobák Šistík, Mankovecký. Diváci: 130.