I trenér ostravského týmu Ján Beňadik po vysoké výhře 42:22 (19:11) měl ke spokojenosti hodně daleko. Nitra dokonce v Ostravě vedla v úvodu 9:8, což domácí celek nakonec nastartovalo k obratu i jasnému vítězství o dvacet branek.

„V úvodu jsme udělali hodně technických chyb, ztráceli míče. Možná už byly holky myšlenkami v utkání s Astrachaní, jinak si to nedokážu vysvětlit. Je jasné, že proti silnému ruskému celku musíme hrát mnohem lépe a odpovědněji," uvedl Beňadik, který byl alespoň rád, že do hry nasadil opět všechny hráčky širšího kádru. „Byl to náš klasický zápas po reprezentačním srazu, kdy jsme se na palubovce zase spíše hledali. Ale nakonec je dobře, že se nikdo nezranil a do tabulky jsme si připsali dva body," uvedl Beňadik.

Kouč Nitry Slavomír Varga nebyl s hrou svého celku vůbec spokojený. „Vyšel nám jen začátek, kdy platila na domácí celek vysunutá obrana. Nevycházela nám ale přechodová fáze a kupili jsme jednu chybu za druhou. Proto jsme drželi krok jen patnáct minut. Holky podaly možná vůbec nejslabší v sezóně," uvedl kouč Nitry Slavomír Varga.

Poruba tak prožila úspěšnou generálku na nedělní úvodní souboj 2. kola EHF Cupu s Astrachaní, který v neděli začíná v hale Sarezy v Hrušovské ulici. „Nedělnímu termínu jsme přizpůsobili už tréninkový rytmus. Od středy se začneme připravovat výhradně na duel s Astrachaní. Tým jsme viděli na vlastní oči během letního turnaje v Hodoníně a dobře víme, že nás čeká spičkový evropský klub. Bude to těžké, ale pokusíme se překvapit," zakončil Beňadik.

Už v neděli ale čeká na ostravské hráčky pohárové utkání s Astrachaní. Utkání začíná v hale Sarezy od 19 hodin.

DHC Sokol Poruba - UDHK Nitra 42:22 (19:11)

Branky: Chrenková 7, Tóthová 6, Hrbková 5, Selucká 5, Rechtorisová 4, Mičiníková 4, Uhráková 4, Osinová 2, Adámková 2, Poznarová 1, Mýlková 1 Šimáková 6, Sýkorová 4, Konigová 3, Vargová 3.