V pondělním utkání 1. kola smetl Bosňana Setkiče 6:3, 6:0 a ve velkém stylu si užil po čtyřech letech návrat na antukové kurty v Komenského sadech. „Úžasné, lidi byli fantastičtí,“ rozplýval se dvojnásobný daviscupový vítěz.

Jednatřicetiletý brněnský rodák a bývalý 26. hráč světa před utkáním hrdě nosil na ramenou dvouapůlletého syna Andrého, kterého má s bývalou moderátorkou TV Nova Michaelou Ochotskou. Ani ta v areálu nechyběla. Návrat páru se ale nekoná.

„Ne, ne, s manželkou spolu nejsme. Chtěl jsem být s malým, protože času být s ním je opravdu málo. Chci, aby viděl, že hraju tenis, a třeba se s ním taky jednou podívám na turnaje,“ reagoval Rosol s úsměvem.

V Ostravě jste naposledy hrál v roce 2013. Návrat jste si očividně užíval. Bosňana Setkiče jste přejel za hodinu, když jste mu ve druhém setu nadělil kanára…

Byl to příjemný pocit, zase se do Ostravy vrátit. Dobře to tady znám, cítím se tu fajn, hraju tady snad poosmé, deváté. Co se zápasu týká, nebyl jsem vyloženě nervózní, ale tak trochu jsem nevěděl, co od něj mám čekat. Na okruhu jsme se ještě nikdy nepotkali. Jsem ale spokojený, zvládl jsem to dobře. Hodně mi pomohla jedna věc.

TURNAJ ZAHÁJEN VE VELKÉM STYLU. Tenisový challenger Prosperita Open v Ostravě byl v pondělí rozehrán hlavní soutěží. Lukáše Rosola dotlačily do 2. kola zaplněné tribuny.
Vyprodaný Rosol! Hit úvodního dne na Prosperitě v Ostravě

Povídejte, která?

Lidi. Publikum tady v Ostravě bylo opravdu fantastické. Moc mi pomohli k vítězství, za což jim děkuju. Příjemně mě potěšilo, kolik jich přišlo. Přestože šlo o první kolo, bylo vlastně plno. Jsem rád, že tady můžu hrát. Věřím, že lidi na mě budou dál chodit a držet mi palce. A to platí i o ostatních českých hráčích. Lépe jsem se letos nikde necítil.

Pojďme k zápasu. Brzy jste vedl 2:0, rázem to bylo 2:3. Tam to chvíli vypadal, že to může být dřina…

Začátek byl dobrý, pak jsem ale hned ztratil servis a rázem prohrával. Při podání mi dělal problém hlavně vítr. Postupem času jsem si na to ale zvykl a už věděl, jak do toho mám chodit. Celkově jsem se uvolnil a více si dovoloval. Nakonec se ukázalo, že největší rozdíl byl právě v servisu. A abych řekl pravdu, čekal jsem, že mi bude soupeř více vzdorovat.

BUDOU SPOLUPRACOVAT. Nový trenér hokejistů Třince Václav Varaďa (vlevo) ještě jako hráč během mistrovské sezony v roce 2011, kdy získali Oceláři historický titul. Na snímku s parťákem Radkem Bonkem, který mu pomůže během léta s přípravou.
Nový kouč Třince Varaďa: Nabídku nešlo odmítnout. Je to velká výzva, těším se