Zatímco vítkovické florbalistky rozhodly o postupu do otrokovického finále (hraje se 17. ledna), ve kterém se utkají s pražskými Bohemians, už před Vánoci, jejich mužské klubové kolegy čeká předposlední krok za obhajobou až první lednový čtvrtek.

„Chlapi se do finále podívají, věřím jim," řekl rezolutně šéf vítkovického klubu Tomáš Krásný. „V lize si sice občas s mojí nervovou soustavou na podzim pohrávali, ale v zápasech, ve kterých o něco jde, většinou zaberou. Navíc cítím jejich odhodlání napodobit ženy," doplnil.

Soupeřem Vítkovic je tým Otrokovic, který má díky tomu, že se finále hraje v nedalekém Zlíně, velkou motivaci nejen zastavit sedmizápasovou sérii nezdarů v zápasech s úřadujícími pohárovými vítězi. „Máme šanci si zahrát o pohárovou trofej před téměř domácím publikem. K tomu nám chybí jediný krok. Ale je to stejné jako v každém zápase, i v tom čtvrtečním se pokusíme vyhrát," řekl útočník Otrokovic Lukáš Petřík.

Semifinále florbalového Poháru České Pojišťovny - muži:
19.00: 1. SC Tempish Vítkovice – Panthers Otrokovice, 20.00: Bulldogs Brno – Florbal Mladá Boleslav.

Poznámka: Ženy už mají pohárová florbalová semifinále za sebou, Vítkovice porazily Chodov v Praze 5:4 a hráčky Bohemians si poradily v městském derby s Herbadentem Jižní Město v poměru 6:3.