Bezprostředně po včerejší třetí výhře se v ostravské hale Sarezy rozpoutaly oslavy, které šťastné házenkářky protáhly i na Stodolní ulici.

Ještě na palubovce dostaly od vedení trika s nápisem „Poruba se veselí" i láhve šampaňského. „Jsme všechny strašně šťastné, ani se to nedá slovy popsat. Celý rok jsme o tomhle snily a nyní máme zlaté medaile na krku. Je to fantazie," řekla největší hvězda týmu Alžbeta Tóthová.

Sokol Poruba - Veselí nad MoravouVíkend, kdy její celek vyhrál nad Veselím vcelku nečekaně oba zápasy, označila za snový.

„Byla to z naší strany paráda. V sobotu jsme Veselí nedaly žádnou šanci a hodně si zvedly sebevědomí. Dneska to bylo mnohem složitější a těžší, což jsme ale čekaly. Závěr zápasu byl hodně dramatický a hektický. Ale my v něm měly daleko více sil, což rozhodlo. Titul máme i proto, že každý hráčka z lavičky má svou kvalitu a je součástí týmu. I za to jsem šťastná, jakou super partu jsme v týmu během sezony vytvořily," smála se nejlepší slovenská házenkářka současnosti.

V zisk titulu věřila celou neděli. „Prostě jsem cítila, že to zvládneme. I když jsme v úvodu prohrávaly 1:4, ani na chvíli jsem nezapochybovala. A ta pozitivní nálada mě držela celý duel i během prodloužení," podotkla Tóthová.

Právě v něm Poruba už v prvním poločase rychle vstřelila čtyři góly (24:21) a vykročila za zlatem. „Českého titulu si moc vážím, doopravdy. Před sezonou nás hodně odborníku pasovalo do role černého koně soutěže a nám se podařilo tyto prognózy naplnit. Důležité bylo, že jsme si vždycky dávaly postupné cíle. Nejprve to byl postup do play off, pak postup do finále a zlato. Jsem pyšná na všechny holky z týmu, co jsme dokázaly," poznamenala Tóthová. A hned plánovala další průběh oslav. „Bude to hodně velké a moc se na to těším, domů hned tak nepůjdeme," smála se Tóthová. Byla ráda, že její celek vyhrál ligu právě v den narozenin manažera klubu Libora Adámka. „V kabině jsme se o tom bavily, že by to bylo super. Snad je na nás šéf klubu hrdý," dodala Tóthová.