Celkem se ho zúčastní 48 mužstev z Česka, ale i Polska a Slovenska. Mezi muži startuje 36 celků, v ženách 12. „Jde o vyvrcholení celého turnaje, který začal už minulý víkend zápasy mládeže, a dočkali jsme se rekordních čísel. Konečně se nám podařilo docílit hranice tří tisíc účastníků. Když budu brát oba víkendy, přijelo 165 týmů," řekl ředitel turnaje Lubomír Šimon.

„Náš turnaj patří mezi tři nejpočetněji a nejkvalitněji obsazené v republice. Jsme rádi, že se i letos přihlásilo několik zahraničních výběrů, konkrétně z Polska a Slovenska. Co se Česka týká, jde o týmy ze všech jejich koutů. Jak z okolí Ostravy, tak i Prahy či jižních Čech," podotkl Šimon.

„Ostrava Cup má své kouzlo také proto, že ho doprovází předprázdninová atmosféra. Jde o období, kdy se týmy připravují na sezonu, a k nám si přijedou zahrát spíše pro zábavu. Emoce mnohdy nechybí, hlavně v utkáních proti mužstvům, kde jsou reprezentanti, proti kterým se chtějí všichni vytáhnout, ale není tam zbytečné napětí," pokračoval Šimon.

Druhým rokem využívají organizátoři prostory Trojhalí Karolina. „To je vlastně takové epicentrum celého turnaje. Hrají se tam jak zápasy ve skupině, tak také o celkové umístění. Ženské finále je na programu v neděli od 16.30 hodin, mužské pak od 18 hodin," přiblížil Šimon s tím, že kromě Karoliny se hraje na Varenské, v ČPP Aréně, v hale Sareza a v Gajdošově ulici.

Součástí turnaje jsou i některé doprovodné akce. „Nejen pro samotné hráče, ale také dospělé a jejich děti jsme připravili možnost vyzkoušení vlastní střelby. A to jak v přesnosti, tak rychlosti. Jen pro zajímavost řeknu, že nejlepší florbalisté světa dokáží vystřelit míček rychlostí 200 kilometrů v hodině," uzavřel ředitel turnaje Ostrava Cup 2016 Lubomír Šimon.