Bez jedničky Tomáše Berdycha, který přicestuje dnes, dorazila včera výprava českých tenistů do Ostravy. V tamní ČEZ Aréně se utkají svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila v rámci prvního kola Davisova poháru s Nizozemskem. To se odehraje od pátku do neděle.

"Fanoušci jsou namlsaní. Postup ale nebude zadarmo," říká Radek Štěpánek v rozhovoru, který najdete v dnešním tištěném Deníku,nebo jeho elektronické podobě EPAPER, kterou si lze koupit za jednorázovou platbu přes sms nebo za výhodných podmínek předplatit.

Česká reprezentace, která se pokusí navázat na předešlé dva triumfy, přijela tradičně pendolinem z Prahy. Kromě ostřílené dvojice Berdych, Štěpánek přizval Navrátil, jenž kvůli plicní embolii chyběl loni ve finále v Srbsku, Lukáše Rosola (47. v pořadí ATP) a Jiřího Veselého (83.).

„Přijela zatím jen polovina týmu. Tomáš Berdych a Jirka Veselý dorazí dnes a hned se zapojí do tréninku. Věřím, že nálada je po posledních vítězstvích víc než dobrá. Budeme chtít rozhodně přes Holandsko postoupit dál. Nečeká nás ale slabý soupeř," upozornil Jaroslav Navrátil.

Nizozemský kapitán Jan Siemerink nominoval Robina Haaseho (45.), Igora Sijslinga (73.), Thiema de Bakkera (145.) a Jeana-Juliena Rojera, šestnáctého deblistu světa. „Jsem rád, že se Sijsling vrátil do týmu. S ním jsme silnější. Myslím, že můžeme předvést skvělý výkon," řekl Siemerink.

„Znám je. Haase a Sijsling se pohybují okolo padesátky. Jsou to bojovníci, haloví hráči, lepší než na antuce. Čeká je zápas proti vítězům posledních dvou let, budou se chtít vytáhnout. My ale hrajeme doma, obhajujeme triumf. Věřím, že to zvládneme a postoupíme," podotkl Navrátil.

„Do Ostravy se vracíme po roce a půl, vždy tady byla fantastická atmosféra. Doufám, že fanoušci přijdou klukům fandit, uvidí obhájce titulu a bude plno. Ve finále jsem loni kvůli zdraví chyběl, na lavičku se těším. Snad se nám podaří vyhrát desátý zápas v řadě," dodal Jaroslav Navrátil.

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#