„Holky musím pochválit, nabádal jsem je, aby to bylo co nejkratší, a to se nám povedlo," radoval se z výhry ostravský trenér Zdeněk Pommer, kterého už příští týden čekají povinnosti u národního družstva. „Podali jsme koncentrovaný výkon, hráli jsme týmově. Celý zápas jsme byli agresivní a poměrně dobře bránili," byl spokojený kouč české reprezentace.

„Soupeř potvrdil výkonnostní rozdíl z celé sezony. Poslední týden jsme dělali všechno pro to, aby byl co nejmenší, bohužel hlavně v úvodu zápasu bylo vidět, že z něho máme velký respekt. S tím se o medaili hraje v Ostravě velmi těžce," konstatoval Marek Rojko, trenér KP Brno a slovenské reprezentace žen.

Ostrava zakolísala jen ve druhém dějství a na začátku třetího. „Trošku jsme povolili servis," označil Pommer důvod nepříznivého vývoje obou setů. „Vyhrávali jsme o dva, tři i čtyři body, ale to proti Ostravě nestačí, zlomové momenty měla pod kontrolou. Přijde stav 20:20 nebo 22:22 a my uděláme tři čtyři vlastní chyby, které soupeře uklidní a pak to dohraje," byl Rojko zklamaný z prohrané koncovky druhé sady.

„Teď je důležité nastavit se na domácí zápas, určitě to nevzdáme. Uděláme všechno pro to, abychom družstvo na pondělí připravili," přál si slovenský kouč zdramatizovat pod Špilberkem souboj o 3. místo.

„Moc dobře víme, že v Brně to nebude lehké, soupeř hraje doma lépe, ale my si jdeme za svým cílem a sérii budeme chtít zakončit už u něj," odmítl Pommer možnost, aby o medailistkách rozhodlo až třetí utkání. Hrálo by se ve středu 3. května od 19 hodin v ostravské hale ve Varenské ulici.

Extraliga volejbalistek, série o 3. místo (na dvě výhry) - první zápas (sobota):
TJ Ostrava - KP Brno 3:0 (12, 22, 18). Rozhodčí: Renčín a Kovář, čas: 75 min., diváků: 400. Stav série: 1:0.
Ostrava: Valková 3, Zedníková 5, Zemanová 6, Diatková 13, P. Kojdová 13, Nachmilnerová 6, libero Červenková - Součková 1, Čuboňová, Toufarová 3. Trenér: Pommer.
Brno: Brown 4, Koseková 2, Salanciová 7, Potts 6, Měrková 6, Mikelová, libera Doležalová a Vaňková - Kopáčová 7, Viggars, Tesařová, Suchá 5. Trenér: Rojko.

Finále play-off (na tři výhry) - první zápas: Prostějov - Olomouc 2:3 (-22, -26, 18, 22, -11).