Lepší jsou jen úřadující čeští mistři z bohumínského Bonatransu. „Bylo to skvělé, všem nám závod vyšel," byl spokojený Radim  Kozel, trenér a zároveň člen ostravského týmu, který byl před rokem bronzový.

„Naprosto neuvěřitelné výkony předvedl Tomáš Matykiewicz, osobní rekordy dělali Jakub Kubík a Vlastimil Moskál. Těsně za osobáky byl Michal Janíček, který se právě vrátil z dvoutýdenního vodáckého kurzu Ostravské univerzity. Vše, co jsme si dohodli, splnil i Maďar Ferenc Gyurkovics, který byl po zranění kolena a měl těsně po svatbě," prozradil Kozel.

On sám byl v týmu čtvrtý nejlepší, v přepočtu podle tabulek přispěl 307 Sinclairovými body. „Za osobákem jsem byl padesát kilo, ale vzhledem k tomu, jak trénuji, to bylo slušné, můj letošní nejlepší výkon," byl spokojen bývalý reprezentant, který se nyní věnuje v Sokole Moravská Ostrava hlavně trenérské práci.

„Ke stříbru máme nakročeno velmi dobře, a pokud bude vše probíhat standardně, nemělo by nám uniknout. Hlavně už se nesmí nikdo další zranit," připomenul Kozel, že jeho start v obou ligových kolech byl nutný kvůli triu marodů (Dub, Slabý a Janák). „Ještě v úterý mě všechno bolelo, ale Janák už se zlepšuje," podělil se kouč o dobrou zprávu.

O medailistech se rozhodne v Sokolově, kde se 26. září bude konat třetí a závěrečné dějství soutěže. „Bohumín je jasný vítěz a my si snad přes celou republiku povezeme stříbro. Zajímavý ale bude určitě souboj o třetí místo mezi Sokolovem a Havířovem i o sestup, kde teď jsou na tom stejně Teplice a Holešov," řekl Kozel.

O pár týdnů později ho v roli kouče čeká závěrečné kolo ligy družstev žen, kterou po mnoha letech vedou vzpěračky Sokola Moravská Ostrava. Titul by mohly oslavit 17. října v domácí Čapkově sokolovně na Velké ceně Ostravy.

I. LIGA DRUŽSTEV VZPĚRAČŮ

2. kolo v Bohumíně: 1. Bonatrans Bohumín 10 bodů, 2. Sokol Moravská Ostrava (Tomáš Matykiewicz, Ferenc Gyurkovics, Michal Janíček, Radim Kozel, Jakub Kubík, Vlastimil Moskál) 9, 3. Baník Havířov 8, 4. Sokolov 7, 5. Holešov 6, 6. Teplice 5.

Stav po 2. kole: 1. Bohumín 20 bodů, 2. Sokol Moravská Ostrava 18, 3. Havířov 16, 4. Sokolov 14, 5. Teplice 11, 6. Holešov 11.