Diváci sice tentokrát neviděli žádný homerun, přesto si přišli na své. Kromě mnoha odpalů, chyb způsobených ostrým sluncem a tří zlomených pálek zaujala především krvavá srážka dvou hráčů Arrows, Petra Kubovčíka s Janem Míčkem (na snímku). Hrůza a děs. Tak by se ze strany baseballistů ostravských Arrows dal charakterizovat první sobotní duel s pražskou Krčí. Hosté se rychle dostali do vedení, které průběžně navyšovali. Naproti tomu Ostravané se zejména na pálce nezmohli vůbec na nic.

Aby toho nebylo málo, těsně před koncem se při snaze o vyautování protihráče srazili domácí baseballisté Petr Kubovčík s Janem Míčkem a neštěstí bylo na světě. Kubovčík odnesl střet patnácti stehy. „Zatím to vůbec nebolí. V nemocnici mi to opíchali a všechno je zatím v pořádku. To se prostě občas v baseballu stává. Teď mě akorát čeká týden tekuté stravy. Aspoň zhubnu a dostanu se trochu do formy,“ usmál se hořce Kubovčík, který ještě stihl závěr druhého utkání. Ten už ale sledoval jen z lavičky.

Ze střetu nevyšel naprázdno ani zadák domácích Jan Míček, který si pochroumal nohu. „Mám něco s kolenem. Mělo by to ale být v pohodě. Péťa na mě řval, že ten míček má, já jsem ho ale vůbec neslyšel. Je mi líto, že to tak dopadlo,“ zpytoval svědomí patrně viník nešťastné srážky.

Kromě Kubovčíka byl dalším smolařem zápasu kapitán Jakub Malík. Toho zradilo ostré slunce, ve kterém se mu dvakrát schoval odpal krčského pálkaře. „Z tribuny to vypadá jako obrovská chyba a baseballista, který takto mine míč, vypadá doslova trapně. S tím se ale nedá nic dělat. Oba balony se schovaly přímo do slunce a já jsem je až do posledního momentu neviděl,“ kroutil hlavou dvaadvacetiletý baseballista, kterého alespoň mohlo těšit, že stejně dopadl v jednom případě i jeho protihráč z Krče. „Pak jsem si vzal sluneční brýle a bylo to lepší. Na druhou stranu v takových případech, kdy jde míček přímo do slunce, ani brýle nepomohou,“ dodal Malík.

Kromě ostrého slunce a krvavé epizody zaujaly diváky i tři zlomené pálky. Dvakrát do odpalu dali mnoho síly hostující hráči, třetí pálku zlomil domácí Mike Griffin. „Je to trochu kuriozita. V extralize nepamatuji, že by se během jednoho dne zlomily tři pálky. V nároďáku na Floridě jsme ale v průběhu jediného zápasu zlomili pálek pět. To už ale byl opravdu extrém,“ vzpomíná ostravský kapitán.

Do druhého utkání místo svého bratra Petra nastoupil na třetí metu nedoléčený Martin Kubovčík, který má nalomený ukazováček, a na zadáku nahradila Míčka polská akvizice Arrows, Przemyslaw Paluch. I přes tyto změny Ostravané působili mnohem lépe a se soupeřem si v pohodě poradili. Krč doslova rozstříleli.

„Z naší strany je to pořád nahoru a dolů. Dnes nám dlouho trvalo, než se pálkaři dostali do provozní teploty. Liga je hodně vyrovnaná, a pokud v ní chceme hrát nahoře, musíme se podobných výpadků vyvarovat. Musíme hrát pořád vysoký standard,“ burcuje své svěřence trenér týmu Anthony Bennett.

Díky jedné výhře si tak Arrows po deseti odehraných utkáních drží vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek. Toto skóre je řadí do klidného středu tabulky.

Arrows Ostrava – Krč Altron 1:7 a 11:4 .