VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Víno či delikatesy z Toskánska lze koupit i v Ostravě

Ostrava/FOTOGALERIE/ - Pro toskánské víno či delikatesy, mezi nimiž nechybí například slanina z divokých prasat či originální salámy a pasty s podpisem rustikální Florencie, už ani obyvatelé Ostravy nemusejí cestovat daleko. Již zhruba rok totiž funguje na Nádražní ulici nedaleko ostravského hlavního nádraží Toskánská vinotéka.

21.1.2010
SDÍLEJ:

Sommeliér Martin Štubňa (vpravo) a provozovatel Toskánské vinotéky Ronald Exenberger mezi regály kvalitních vín.Foto: DENÍK/Pavel Sonnek

Její provozovatel Ronald Exenberger říká, že i za poměrně krátkou dobu existence si už vinotéka našla svou klientelu.

„A ta je hodně různorodá. Někdy jde o lidi, kteří vůbec nehledí na to, kolik peněz utratí. Chodí k nám i zákazníci, kteří naopak nezakrývají, že by i třeba při korunovém či jiném mírném zvýšení ceny litru vína zřejmě šli někam jinam,“ vysvětluje provozovatel vinotéky. Podle něj se vzhledem k délce působení v Ostravě zatím nedá porovnávat, zda a jak případně se na počtu zákazníků projevila hospodářská krize.

Lahvové víno vede


Vinotéku nejen zásobuje, ale také ji vybavilo i zařízením toskánské rodinné vinařství Natale Gini. To má své vinotéky od Číny po východní pobřeží USA. „Pro vinotéku, která stojí v Ostravě, jsme zvolili lehce moderní styl. Zákazník u nás najde nejen velmi širokou nabídku kvalitních toskánských vín, ale také víno, které prodáváme z vlastních nerezových tanků. Je pochopitelné, že každý zákazník je jiný a hledá u nás to, co mu vyhovuje nejvíce. Zatím je ale přesto poznat, že víno v lahvích nakupují zákazníci daleko více,“ říká provozovatel toskánské vinotéky v Ostravě.

Podle něj si zákazníci do toskánské vinotéky už našli cestu i přesto, že není přímo v centru města. „Má to i své výhody. Například odběratelé by při nakládání vín někde v centru třeba v úzké ulici či na pěší zóně mohli jen těžko zůstat stát s autem delší dobu,“ dodal Exenberger.

Podle něj se část zákazníků neorientuje jen na nákup vín, ale míří do vinotéky za toskánskými delikatesami. Jde například o slaninu z divokých prasat, ovčí sýr, sušené hovězí (bresaola), sušenou kýtu (prosciutto), sušená rajčata či olivové oleje.

Autor: Břetislav Lapisz

Místo události:
21.1.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Cyklostezka. Ilustrační foto.

Cyklostezka má spojit Kravaře s Benešovem

Ilustrační foto.
26

Generální ředitel Vítkovic Libor Witassek: Dělníky potřebujeme

Borůvkové hody lákaly do Jeseníků

Do Malé Morávky se o víkendu i přes nepřízeň počasí hnaly davy lidí za jediným účelem. Pořádně se najíst borůvkových specialit.  

Klimkovický tunel uzavřeli až večer

Dálniční tunel v Klimkovicích včera prošel každoroční plánovanou odstávkou.

Festival Hrady přilákal do Hradce tisíce návštěvníků

/VELKÁ FOTOGALERIE/ Na dvou pódiích se vystřídala dvacítka kapel a interpretů

Vítkovice okusily ve Švýcarsku první porážku, za třetinu pětkrát inkasovaly

Dva zápasy mají za sebou hokejisté Vítkovic na turné po Švýcarsku. A pokaždé to byla přestřelka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení