Vojenský opravárenský podnik CZ tento týden prezentoval na 25. mezinárodním obranném veletrhu MSPO v Kielcích v Polsku výsledky společné spolupráce s partnerem NIMR Automotive. Konkrétně se jednalo o vojenský speciál NIMR AJBAN 440N.

„AJBAN je známé jako vysoce mobilní pancéřované vozidlo s pohonem 4x4, které nabízí výjimečnou schopnost jízdy v terénu, spolehlivost i výkon. Vozidlo NIMR 440N prošlo celou řadou úprav umožňujících plné ovládání a využití i za chladných klimatických podmínek, až do mínus 30 stupňů Celsia,“ vysvětlil Petr Bohuš, tiskový mluvčí VOP CZ s tím, že právě toto vozidlo má demonstrovat více než dvouleté, úspěšné strategické partnerství obou firem.

Šenovský podnik VOP CZ představil dvě bojová vozidla vyáběná ve spolupráci se společností NIMR Automotive.
Novinka ve stáji VOP CZ: NIMR zvládá i nejtěžší terény

„Jsem rád, že můžeme ukázat výsledky našeho partnerství s NIMR Automotive na největší vojenské výstavě ve střední a východní Evropě. NIMR 440N splňuje řadu požadavků v rámci regionu, a tak se těšíme na jeho představení zástupcům ozbrojených sil z řady zemí,“ řekl ještě před začátkem veletrhu ředitel podniku VOP CZ, Marek Špok.

Zdroj: Deník/Ivan Pavelek

MODERNIZACE

Obě společnosti věří, že lokální výroba vozidel s variantou NATO, v kombinaci se silnou poprodejní servisní základnou zajišťovanou podnikem VOP CZ v České republice, umožní uspokojovat i zvýšenou poptávku při modernizaci flotil obrněných vozidel v celém regionu.

„Jsme přesvědčeni, že díky spolupráci s VOP CZ jsme schopni plnit požadavky na obrněné vozové parky pro země V4 nebo i pro další zájemce. Proto přijíždíme předvést naši spolupráci a naše vozidla na veletrh MSPO. Abychom ukázali, že naše nabídka může uspokojit nové strategické požadavky v regionu i při velkém zájmu o tuto třídu vozidel,“ potvrdil předešlá slova Fahad Saif Harhara Al Yafei, generální ředitel společnosti NIMR Automotive.

Ilustrační foto.
VOP CZ představil na veletrhu speciální vozidla i techniku

Společnost VOP CZ má s NIMR Automotive dodavatelský vztah, již více než dva roky vyrábí pro NIMR pancéřové kabiny vozidel AJBAN 440A. „Tato spolupráce následně poskytla nové možnosti pro rozšíření spolupráce a působení na trhu ve zdejším regionu, konkrétně výrobu, prodej a servis celé řady vozidel NIMR ve střední a východní Evropě,“ dodal Petr Bohuš.

Zdroj: Youtube