Místo toho podvodník rychle odešel a dodal, že se vrátí později i s kolegou. Jak informoval Inspektorát České obchodní inspekce (ČOI) pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, podnikateli bylo doporučeno obrátit se na Policii ČR.

„Tímto vyzýváme další podnikatele v regionu, pokud se setkali s podobným jednáním, kdy je měl navštívit údajný inspektor ČOI, a nevystavil protokol o kontrole, aby se obrátili jak na místně příslušný inspektorát v Ostravě, tak i na Policii ČR," upozorňuje inspektorát ČOI ve své zprávě.

Vzhledem k tomu, že se jedná o další případ za období posledních dvou měsíců, obchodní inspekce považuje za důležité varovat podnikatele v regionu.

„Při případných kontrolách doporučujeme řádně prohlédnout předložené služební průkazy (jsou opatřeny hologramem) a varujeme především před jménem Michal Přeučil, které bylo uvedeno v průkazu inspektora, č. průkazu 894. Je totiž stejné jako v případech koncem loňského roku. Podnikatelé si v případě jakýchkoliv pochybností mohou vždy telefonicky ověřit totožnost inspektorů na místně příslušném inspektorátu. Telefonní číslo najdou podnikatelé v sekci kontakty na webových stránkách www.coi.cz/cz/o-coi/kontakty-inspektoraty/," informuje oblastní inspektorát ČOI pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj.