Jak se žije…
…MAJITELCE FITCENTRA

Má za sebou patnáctiletou praxi, na kterou může být právem hrdá. Majitelka Fitness Attack Studia Helena Garaiová je kromě vedení centra, které sídlí v Domě kultury města Ostrava (dříve DK Vítkovice), zároveň dlouholetou a vyhledávanou lektorkou aerobiku.

„To propojení majitelky a lektorky mi přijde logické, a v dnešní době také asi jediné možné. Můj koníček je zároveň mou prací a snad se to pozitivně odráží i na spokojeností zákazníků našeho centra,“ usmívá se Garaiová.

To, že by za patnáct let provozu ztratila elán nebo už neměla energii, zrovna u ní nehrozí. „Když máte něco opravdu rádi, tak i nejrůznější administrativní překážky snadněji překonáte. Během cvičení si navíc vyčistím hlavu a hodím všechny starosti za hlavu,“ mávne rukou Garaiová.

I když i ona bojuje denně s konkurencí, zrovna v jejím oboru se dívá na každého konkurenta s respektem. „Mám radost z otevření každého nového fitcentra, pořád si totiž myslím, že čím více možností lidé budou mít, tím budou více sportovat. Náš byznys není jednoduchý a smekám před každým, kdo v sobě najde odvahu a chuť v našem oboru podnikat,“ tvrdí Garaiová.

Posilovna Pure Jatomi Fitness Ostrava.
Fitness centra praskají ve švech. Jak začít cvičit a neskončit už po měsíci?

Sama na sobě vidí, že nejdůležitější je při vedení centra jasně stanovený směr. Ve Fitness Attack Studiu vsadili na příjemné prostředí, stálou a dostatečně rozšířenou klientelu si našlo hlavně mezi ženami.

„Sázíme na osobní přístup a dbáme na to, aby se u nás každý cítil příjemně. Zní to asi jako fráze, ale je to naše hlavní přednost,“ říká přesvědčivě. „Jsme oblíbení možná i proto, že si, jak se lidově říká, na nic nehrajeme. Chodí k nám mladé holky, maminky i důchodkyně. Ta nejstarší má už přes sedmdesát let. A chodí pravidelně,“ usmívá se.

Nejvíce klientek tvoří ženy, které si mohou vybrat ze široké nabídky komerčních lekcí.

„Snad to nebude znít příliš namyšleně, ale naší výhodou je, že se můžeme opřít o kvalitní a široký tým profesionálních lektorů. Naše nabídka lekcí musí uspokojit každého, nabízíme takřka maximum,“ podotýká Garaiová s tím, že ve výběru jsou jak pomalé formy (kalanetika, power yoga, pilates, fitoverball), tak kondiční lekce (body forming, body styling, fat burner, aerobik, kick box) nebo taneční lekce (aeronic, zumba). Letošním hitem podle ní budou lekce pilakalajogy. „Prolínají se v nich prvky pilates, kalanetiky a jógy,“ prozrazuje Garaiová.

Sama dobře ví, že zvláště ženy už v dnešní době vyžadují nejen profesionální přístup lektorek, ale také příjemné prostředí.

„Takové zkušenosti doopravdy máme. Když to řeknu otevřeně, tak lektorek je na Ostravsku opravdu hodně. I k nám občas přijdou studentky, které si během víkendu udělají certifikát na aerobik a myslí si, že se tím mohou v nadsázce živit. My jdeme ovšem jinou cestou. Máme zásadu, že bereme jen lektory s profesionální licencí,“ říká Garaiová.

Doporučuje novým klientům začít cvičební cyklus pohovorem. „Jsme schopné připravit pro každého trénink šitý doslova na míru. Včetně rad k úpravám jídelníčku. Nabízíme doopravdy komplexní služby.“

Velkou radost má i z toho, že Fitness Attack Studio působí už jako klasický sportovní klub. „Hodně našich stálých klientek se schází i mimo lekce. Během léta chodí třeba do parku běhat, na túry nebo jezdí dokonce na dovolené,“ zdůrazňuje Garaiová.

Do Attacku ale nechodí jen ženy. „Muži si u nás pochvalují hlavně klid na cvičení.“ Je přesvědčena, že Attack nabízí komfortní služby za lidové ceny. „Za naši výhodou považuji i polohu a dopravní dostupnost městskou hromadnou dopravou.“

Posilovna Attack Fitness Ostrava.
Hitem roku 2018 jsou i v Ostravě Les Mills nebo Pilakalajoga