Stejnou situací prošel také Lukáš Breitkopf. Po střední škole se chtěl postavit na vlastní nohy, ale neměl k tomu dostatečné finanční prostředky.

„Nic pořádného jsem tehdy nemohl sehnat. Pro mě, jako pro absolventa, bylo uplatnění velmi malé," vzpomíná Lukáš. Uspokojivou práci našel až jako operátor ostravského call centra společnosti O2.

Lukáš BreitkopfNa pohovoru Lukáše překvapila velmi přátelská atmosféra. Počáteční nervozita, kterou pociťoval zejména proto, že neměl práci, a nutně ji potřeboval, z něj nakonec opadla, možná díky tomu ve výběrovém řízení uspěl.

„Nebylo to žádné klasické skrývání, dostal jsem opravdu jasné instrukce o tom, jak to v call centru chodí, a na všechny otázky jsem dostal uspokojivé odpovědi," říká Lukáš, který na své začátky v call centru vzpomíná v dobrém.

„Ve svých začátcích v call centru jsem nebyl ve stresu nebo pod tlakem," uvádí Lukáš. Z operátora se vyšplhal až na manažera retencí, což je nejvyšší pozice, které může v call centru dosáhnout. „Díky mým nadřízeným a operátorům, kteří mě motivovali a dali mi maximální péči, jsem se dostal až tam, kde teď jsem," vypráví Lukáš a dodává:

„Zúčastnil jsem se školení na pozici manažera, díky kterému jsem se stal nejdříve zástupcem a poté samotným manažerem."

Své pracovní zkušenosti může Lukáš dál rozvíjet, díky vzdělávacím programům, které mu firma nabízí ať už jde o školením pro manažery, nebo samostudium ve virtuálních univerzitách.

Díky tomu, že sám přišel z řad operátorů, chová k lidem ve svém týmu velký respekt. „Vím, čím prochází, a snažím se jim připravit takové prostředí, aby mohli svoji práci odvádět co nejlíp," říká Lukáš. Se svým současným týmem je velice spokojený.

„Až na malé chybičky, které se budou vyskytovat vždy, mám teď ideální tým a jsem na něj patřičně pyšný," pyšní se Lukáš. Nemůže si vynachválit přátelskou atmosféru, která stále panuje na všech odděleních.

„Samotného mě pořád překvapuje ten týmový duch, který v naší firmě dýchá," konstatuje Lukáš.

Práci v call centru by doporučil hlavně díky vlastní pozitivní zkušenosti. „Momentálně nemám ani potřebu si dělat vysokou školu, protože jsem se svojí pracovní pozicí tak spokojený, že to nepotřebuji," vypráví Lukáš. Vyzdvihuje hlavně rozmanitost.

„Je zde mnoho různých faktorů, možností a změn pracovní náplně, že zde člověk dokáže strávit několik let, která rychle utečou, a on si pak může říct, že má za sebou dobrý kus práce," uzavírá Lukáš.