Chassix o expanzi do Ostravy informovala ve zprávě na svém webu. Podle ní se investice do závodu vyšplhá na 50 milionů dolarů, tedy bezmála 1,3 miliardy korun.

Nový podnik se po Francii a Španělsku stane třetí továrnou a zároveň první slévárnou společnosti v Evropě. Hala zabere plochu 13 tisíc metrů čtverečních, což odpovídá zhruba velikosti dvou fotbalových hřišť.

Přečtěte si: Tajná služba verbovala v Ostravě. Deník byl u toho

Chassix Ostrava se nejprve zaměří na odlévání z hliníku, stejně jako na obrábění a montování. „Ačkoliv závod stavíme primárně kvůli produkci hliníkových odlitků, je navržen tak, podpořil očekávaný růst automobilového trhu, protože v okolí továrny sídlí řada mezinárodních výrobců autodílů," napsala firma ve zprávě. Společnost úzce spolupracuje s městem Ostrava a se svými strategickými partnery. 

Podle výkonného ředitele firmy Doug DelGrossa ostravský podnik vniká v souladu s globální strategií Chassix, podle níž se firma spojuje se zákazníky, aby jim nabídla technická a výrobní řešení šitá na míru.

Chassix provozuje 24 továren v sedmi zemích světa a zaměstnává 4500 lidí. Kromě Evropy a domovských Spojených států má závody v Číně a v Brazílii. Za minulý rok vykázala tržby ve výši 1,2 miliardy dolarů. Předloni firma čelila insolvenci.

Čtěte také: OKD: „Přesvědč kolegu, ať jde na Karvinsko. Nebudeš škodný"