Na počátku byla výroba běžného a jemného pečiva s pekárnou a malým obchůdkem v centru Havířova.

Postupně se obchodní síť rozšířila pod značkou pekařství U Rohlíčka po celé Moravě, počet prodejen se vyšplhal na dvacet jedna. Jako významný mezník se zapsal rok 2006. V nových prostorách v Havířově-Šumbarku začala výroba pečiva na nejmodernějších zařízeních, zaručujících maximální kvalitu. V závěru minulého roku byl odstartován zcela nový projekt Prima svačina, která zahrnuje i podtituly: Prima pečivo a Prima káva.

Charakteristika prodejen

Stěžejní roli při rozvoji Prima svačiny hraje dobře propracovaná strategie. Dala by se charakterizovat velmi stručně takto: zprostředkovat zákazníkům v příjemném prostředí co nejčerstvější pečivo a svačiny, doprovázené vynikajícím chuťovým zážitkem. „Prostě čerstvost a chuť je pro nás na prvním místě. Důležitá je pro zákazníky rovněž dostupnost obchodů a tak našim záměrem je v časovém horizontu čtyř let rozvoj sítě pod značkou Prima svačina na celé Moravě," uvedl Ing. Michal Citora.

Absolutní čerstvost, pestrá nabídka, příjemné posezení

Skvělý chuťový zážitek s čtrnácti druhy sendvičů naplněných čerstvou zeleninou a různými druhy masa a sýrů, dále polévky dle denní nabídky, bohatý výběr čerstvého pečiva, chleba, teplých i studených nápojů, cenově zvýhodněné menu a v neposlední řadě příjemné posezení v hezkém prostředí, to vše patří k nově budované prodejní síti Prima svačina. O tom, že je z čeho vybrat a máte možnost dobře se najíst, svědčí samotné názvy nabízených sendvičů jako Hermelínový gurmán, Tuňák, Losos grande, Salami, Caprese, Prima Toust, Klasik, Rostbíf, Vepřová panenka, Kuře grilled, Kuře uzené, Kuře krispi nebo Krutí. Čtrnáctá nabídka je Amerikano, ta se bude servírovat dopoledne jako součást menu. Nechybí ani možnost vytvořit si pochoutku dle vlastního přání a dát jí i název. Pro uchování teplého pečiva je prodejna vybavena moderní technikou a speciální technologií dovezenou z USA. Pamatuje se i na labužníky, kteří chtějí vychutnat neopakovatelné aroma chutné kávy. Lze ji charakterizovat asi takto: lahodná, čerstvě pražená espreso směs z vybraných plantáží celého světa v královském poměru 80 procent arabika, 20 procent robusta. Byla vybrána odborníky a přímými dovozci, přičemž je kladen důraz na originální chuť a vysokou kvalitu zrn. Prodávat se bude pod značkou Prima káva.

LogoPrima svačina v Ostravě

První prodejna typu Prima svačina byla otevřena v listopadu minulého roku v Havířově. V pořadí druhá se připravuje v centru Ostravy na třídě 28. října 1469/19 (v rekonstruovaných prostorách po cestovní kanceláři Exim Tours). Její podobu přiblížil marketingový a obchodní ředitel společnosti. „Vytvořili jsme úplně nový koncept prodejny, která spojuje kvalitu čerstvého pečiva a rychlého občerstvení, založeného na pekařských výrobcích.Vlastně to není klasický obchod, ale taková malá pekárna, kde se většina výrobků přímo peče a dotváří bez používání zmražených polotovarů. Místo jsme nevybrali náhodně. Zákazníkům, spěchajícím ráno do práce nebo do škol, chceme nabídnout čerstvou, lahodnou a rychlou snídani, kterou si můžou vzít i s sebou. Při návratu z práce či škol si můžou koupit právě upečené pečivo domů, nebo si jen tak odpočinout u kávy," řekl Ing. Michal Citora.

K tématu

Společnost SEMAG s počtem 370 zaměstnanců se značnou měrou podílí na zásobování trhu pekařskými a cukrářskými výrobky v řadě moravských a slezských měst. Za dobu své existence podnik získal mnoho ocenění, zejména za vysokou kvalitu výrobků. Ve svých aktivitách nezapomíná ani na sponzorování kulturních, sportovních a charitativních akcí.