VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Speciály ze spilky: Ostravar přichází na trh s novou pivní řadou

Pivovar Ostravar v těchto dnech vysílá na trh novou pivní řadu, která bude zahrnovat pivo určené jen pro vybrané hospody a restaurace.

21.4.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Deník/Pavel Sonnek

Speciály ze spilky, jak se bude novinka jmenovat, se tak po prémiovém ležáku Ostravar premium a světlém výčepním pivu Ostravar Originál stanou třetí plnohodnotnou kmenovou značkou ostravského pivovaru.

Název řady je odvozen od skutečnosti, že Ostravar, jako jeden z posledních velkých pivovarů, používá při přípravě piva otevřené kádě spilky.

„Speciály ze spilky budou vařeny podle speciálních receptur, ať už zcela nových, nebo v minulosti úspěšných. Na čepu budou speciály pouze omezenou dobu," upozorňuje pivaře manažerka značky Zuzana Cieciotková s tím, že speciály budou stáčeny výhradně do sudů a hospodští s pivem obdrží také speciální pivní džbánky o objemu 0,4 litru, takzvané bucláčky.

Novou řadu ostravských speciálů na trh uvede černé pivo Černá Barbora, které bude na čepu minimálně do konce prázdnin.

„Pivo, které dostalo jméno po patronce ostravských havířů, vyniká přirozenou hořkostí. Vaří se ze čtyř sladů a na rozdíl od mnoha jiných černých piv není uměle přislazováno," doplnil vrchní sládek Ostravaru Roman Richter. Speciály ze spilky jsou po vstupu pivovaru do názvu vítkovické multifunkční haly, novém konceptu hospod s názvem Ostravarna a prodloužení Slavností pivovaru již čtvrtou novinkou Ostravaru v letošním roce. 

Autor: Petr Jiříček

21.4.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Servírka Barbora Horská byla jednou z těch, která ženu obsluhovala. Na snímku u stolu, kde podvodnice seděla.

Blondýna dál okrádá opavské restaurace, trest jí asi nehrozí

Čistější voda ve strouze ve Staré Bělé potěšila místní myslivce, věří, že úředníci zarazili vypouštění odpadů z nedalekých domků.
9

Úředníci už tuší, kdo zasvinil vodu

Senioři projdou malou „policejní akademií“

Jak se chovat při pouličním přepadení, jak správně použít pepřový sprej, ale také jak se nenechat napálit třeba takzvanými šmejdy, ale i základy první pomoci či procvičování paměti.  

Už je jasno! Z „Centrumky“ na "Masarykáči" bude Pizza Coloseum

/DENÍK SLEDUJE, FOTOGALERIE/ Na Masarykově náměstí se otevře na jaře příštího roku italská restaurace.

OBRAZEM: Před krajským úřadem v Ostravě se srazil náklaďák s tramvají

/FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek krátce před desátou hodinou omezila provoz na ulici 28. října před krajským úřadem dopravní nehoda. Tramvajová doprava byla dočasně zastavena.

TIP LIGA začíná prvním kolem: Jak tipuje Deník a fotbalista David Levčík?

Populární soutěž čtenářů Deníku TIP LIGA o tomto víkendu otvírá svou kapitolu jménem Podzim 2017. A redakce si připravila jednu malou novinku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení