„Telekomunikační trh v ČR už je vyzrálý. V minulých letech prošel velmi bouřlivým vývojem prakticky ve všech rovinách – technologické, cenové i v potřebách zákazníků. Ti dnes už přesně vědí, co chtějí a kolik jsou za to ochotni zaplatit. Umějí si vybrat, jsou sebevědomí a nároční. Dlouhodobé technologické inovace, zlepšování kvality služeb a snižování cen už neberou jako vstřícnost, ale samozřejmost,“ uvedl Malvido.

Telefónica O2 podle něj samozřejmě počítá s tím, že bude na trh přinášet stále nové inovace. „V současnosti například kompletně inovujeme skoro celou stávající mobilní síť GSM a rychlým tempem rozšiřujeme pokrytí 3G signálem a rychlými datovými přenosy. Co se týká našich obchodních cílů, chceme samozřejmě i nadále udržet svoji pozici jedničky na trhu a expandovat dále. Velký potenciál mají zejména datové služby – jak mobilní, tak fixní,“ uvedl Malvido.

Řadu novinek podle něj chystá společnost ještě pro tento rok. Finišuje například zdokonalování mobilní sítě. Jedná se vlastně o kompletní výměnu stávající technologie za novou. „Bude to znamenat lepší dosah hlasových a datových služeb – signál se bude šířit dále a lépe, zákazníci se dočkají kvalitnějších hlasových hovorů a zrychlení datových služeb. Hlavním přínosem budou ale lepší datové přenosy. V některých místech jsme ale zaznamenali horší kvalitu signálu, někdy dokonce i krátkodobé výpadky. Při řešení případných problémů, které dočasně zhoršená kvalita signálu mohla způsobit, budeme samozřejmě pomáhat. Po dokončení modernizace ale budou naši zákazníci moci používat zcela novou, nejmodernější síť v ČR,“ objasnil Malvido.

Síť třetí generace zákazníkům umožňuje okamžitý přístup k internetu a kvalitní datové přenosy s rychlostí až 3,6 MB/s. Jen v letošním roce bylo touto moderní sítí pokryto dvaačtyřicet měst a jejich okolí.