Omezení nastalo ve 14 hodin. Kouř se valil z hořícího obilného pole v úseku poblíž Bravantic. „Na místě zasahovalo osm jednotek. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří strniště s balíky slámy na ploše asi čtyři hektary. Majitel se snažil požár hasit ručním hasicím přístrojem, což už však nebylo vzhledem k rozsahu požáru účinné. Likvidace události zabrala hasičům asi hodinu a půl, použili několik vodních proudů a asanační lišty na cisternových automobilech. Na vzniku požáru se pravděpodobně podepsala technická závada na balíkovači," informoval zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 200 tisíc korun. Také tento požár se obešel bez zranění.

Jak uvádí server dopravniinfo.cz, provoz na dálnici už byl obnoven.

Jen tři minuty před událostí u Bravantic byl nahlášen požár v obci Kujavy rovněž na Novojičínsku, kde měla hořet suchá tráva a strniště. Na místo byly vyslány dvě jednotky hasičů. "Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří suchá tráva a strniště na ploše asi 40 x 60 metrů. Požár byl velice rychle uhašen – asi půl hodiny po příjezdu první jednotky. Díky tomu se vše obešlo beze škody či újmy na zdraví," uvedl Petr Holub.

Hasiči v kraji jen během dneška řešili či řeší do této chvíle více než deset požárů, které souvisejí s horkým a suchým počasím.

V podvečer je pak zaměstnávalo především odstraňování následků bouřek na Bruntálsku a Opavsku. „Evidujeme 29 událostí – 18 na Bruntálsku a 11 na Opavsku. Nejčastěji hasiči odstraňovali překážky – spadlé stromy a větve například z komunikací – a také odčerpávali vodu," doplnil mluvčí.