K nehodě v Třinci došlo kolem 16. hodiny na Lidické ulici. Motocyklista se tam střetl s automobilem. Bližší informace policie zatím nesdělila. 

"U pacienta došlo následkem zranění k selhání všech základních životních funkcí. Záchranáři proto zahájili resuscitační pokusy. Přes použití přístrojové techniky a léků se však nepodařilo obnovit srdeční činnost třiatřicetiletého muže. Zasahující lékař tak musel nakonec konstatovat smrt postiženého," informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Železniční nehoda ve Frýdku se stala chvíli před 19. hodinou poblíž ulice Na Příkopě. 

"Posádka rychlé zdravotnické pomoci a skupina randez-vous vyjížděly před devatenáctou hodinou do prostoru frýdecko-místeckého nádraží, kde byl nahlášen střet osoby s vlakem. Zasahující lékař při svém příjezdu nalezl osmadvacetiletého muže, který ležel v kolejišti, bez známek života. Pacient při střetu se soupravou utrpěl poranění neslučitelná se životem. Těm na místě, ještě před příjezdem zdravotníků, podlehl. Záchranáři mu již nemohli pomoci," sdělil mluvčí Humpl.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie a Drážní inspekce. "K nehodě došlo na trati v místě, které není přístupno pěším. Osobu tam v úseku mezi Lískovcem a Frýdkem-Místkem srazil a zranil osobní vlak jedoucí do Frýdku-Místku. Po dobu vyšetřování je úsek uzavřen," potvrdil Deníku mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.